Un clujean a mers zece kilometri pe jos după ce fusese implicat într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a fost dus la Urgenţă, unde a fost testat pentru consum de alcool
Şoferul a fost dus la Urgenţă, unde a fost testat pentru consum de alcool

Un bărbat din Dej a străbătut, azi-noapte, 10 kilometri pe jos după ce s-a autoaccidentat, intrând într-un cap de pod cu un microbuz. După patru ore, şoferul a dat peste un echipaj de poliţie, care au observat că acesta mirosea a alcool.

Şoferul din Dej se îndrepta spre Gherla, la volanul unui microbuz. La ora 12.30, în dreptul localităţii Răscruci, acesta a pierdut controlul volanului, şi a intrat într-un cap de pod. S-a rănit uşor la cap, dar nu a sunat la 112, ci a preferat să ceară ajutor de la şoferii care conduceau la acea oră. Din spusele lui, nu a oprit nicio maşină, aşa că a bătut la câteva porţi ale localnicilor din zonă. Nu a avut noroc nici de data aceasta, aşa că a luat-o la pas, până în Iclod. Abia la 4.30 dimineaţa, bărbatul din Dej a dat peste un echipaj de poliţie, şi a anunţat accidentul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Poliţie Rutieră Cluj, Sorin Precup, bărbatul mirosea a alcool. Acesta le-a spus, însă, poliţiştilor, că după accident s-a oprit la un bar unde a băut mai multe pahare de alcool. Şoferul a fost dus la UPU1, unde i s-au recoltat probe bilogice, pentru a se stabili alcoolemia din sânge.

Potrivit lui Precup, bărbatul nu a încălcat legea neanunţând accidentul. “Evenimentul rutier nu s-a soldat cu nicio victimă, iar în aceste condiţii şoferul nu este obligat să anunţe Poliţia”, explică acesta. “Datoria noastră este să îl testăm pentru alcool, iar dacă se dovedeşte că bărbatul consumase băutură înainte de accident, va răspunde în faţa legii”, mai spune Sorin Precup.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite