Un chirurg a murit la Cluj, fiind suspect de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul a murit azi noapte la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj
Medicul a murit azi noapte la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj

 Un medic din Zalău, specializat în chirurgie infantilă, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o clinică din Cluj-Napoca, din cauza unor complicaţii pe fondul unei suspiciuni de gripă A/H1N1.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a declarat că medicul a fost internat, anul trecut, după Crăciun, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj cu suspiciunea de gripă A/H1N1.

"Medicul a fost internat imediat după Crăciun în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj, cu afecţiuni respiratorii. Fiind suspect de gripă nouă, i s-a administrat Tamiflu, iar când starea de sănătate a permis transportarea el a fost mutat la o clinică din Cluj. Acolo a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unor complicaţii medicale pe fondul suspiciunii de gripă nouă", a spus Marincaş.

Potrivit sursei citate, cauza exactă a morţii se va cunoaşte după efectuarea necropsiei.
Aceasta a afirmat că moartea medicului este o pierdere pentru sistemul sanitar românesc, el fiind recunoscut la nivel naţional ca un bun profesionist în chirurgia infantilă.

"Cât timp a fost internat în Sălaj, diagnosticul nu a putut fi confirmat, din cauza complicaţiilor medicale, iar noi nu avem date despre evoluţia stării de sănătate după ce a fost transferat la Cluj. Mai multe vom şti abia zilele următoare, după ce vom discuta cu colegii clujeni şi după ce se face necropsia", a declarat Marincaş.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat la Zalău, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că medicul Toth Istvan, în vârstă de 42 de ani, era un profesionist, un tânăr de perspectivă, iar pierderea lui înseamnă mult pentru sistemul sanitar românesc
.
"Ştiu despre acest caz, este tragic, acum trei - patru săptămâni am fost solicitat şi am acordat tot sprijinul pe care l-am putut acorda, este o pierdere pentru sistemul sanitar întrucât era un profesionist şi un tânăr de perspectivă", a spus Cseke Attila
.
Ministrul a adăugat că mai multe date despre cauzele decesului medicului chirurg se vor cunoaşte abia după efectuarea necropsiei în zilele următoare.
Chirurgul a organizat în 2009, la Zalău, un seminar medical în cadrul căruia au fost operaţi de hipospadias zece băieţi din mai multe judeţe, toţi cu vârste foarte mici.

Seminarul respectiv a fost o premieră pentru România, întrucât operaţiile s-au desfăşurat sub coordonarea chirurgului Ahmed Hadidi, de naţionalitate egipteană, cel mai bun specialist la nivel mondial în tratarea hipospadiasului, o afecţiune ce apare la un caz din 300.000.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite