Un avocat din Cluj a fost condamnat definitiv pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul clujean Mircea Dorin Mischian a fost condamnat defintiv la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, deoarece a primit mită 1.000 de euro de la administratorul unei firme din Turda pentru a finaliza lichidarea societăţii fără executarea silită a bunurilor.

Prin decizia penală 4.010 din 10 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut sentinţa Curţii de Apel Cluj care a hotărât condamnarea lui Mircea Dorin Mischian, avocat în cadrul Baroului Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de patru ani, pentru luare de mită.

Instanţa a interzis condamnatului, timp de 2 ani după executarea pedepsei, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Avocat din Turda arestat pentru luare de mită

Totodată, ICCJ l-a obligat pe Mischian să plătească 4.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Avocatul din Baroul Cluj Mircea Dorin Mischian, arestat preventiv la începutul lunii noiembrie 2009, a fost eliberat în 27 ianuarie 2010, el fiind judecat pentru că a primit mită o mie de euro de la administratorul unei firme din Turda pentru a finaliza lichidarea societăţii fără executarea silită a bunurilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Dorin Mischian, pentru luare de mită.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii noiembrie 2009, Mischian, în calitate de avocat în cadrul Baroului Cluj şi practician în procedura insolvenţei, fiind în exercitarea atribuţiilor de lichidator judiciar desemnat de Tribunalul Comercial Cluj, a primit de la administratorul unei firme aflate în procedură de insolvenţă, o mie de euro pentru a finaliza lichidarea fără executarea silită a bunurilor.

În 10 noiembrie 2009, avocatul Mischian a fost prins în flagrant delict după ce a luat banii de la denunţător.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite