Cluj: Umărirea penală în dosarul „Gazeta“, validată de Curtea de Apel Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Umărirea penală în dosarul „Gazeta“, validată de Curtea de Apel Galaţi
Cluj: Umărirea penală în dosarul „Gazeta“, validată de Curtea de Apel Galaţi

Curtea de Apel Galaţi a decis, vineri, să nu trimită dosarul conducerii trustului clujean de presă Gazeta, acuzată de şantaj, înapoi la procurori pentru refacerea urmării penale, astfel încât acesta se va judeca în continuare la Tribunalu Brăila.

Iniţial instanţa brăileană a admis solicitările inculpaţilor din dosar de a retrimite dosarul la parchet, pentru refacerea unor acte de urmărire penală, însă decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă. 

 “Prin decizia Curţii de Apel Galaţi s-a dispus admiterea recursurilor declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila şi de părţile civile s-a casat în parte sentinţa penală nr. 119/07.05.2008 a Tribunalului Brăila, iar în rejudecare s-a dispus respingerea ca nefondate a excepţiei nulităţii tuturor actelor de urmărire penală efectuate până la data aducerii la cunoştinţă a învinuirii, a excepţiei neregularităţii actului de sesizare precum şi a cererii de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale şi a rechizitoriului.

Prin aceeaşi decizie s-a dispus trimiterea cauzei la Tribunalul Brăila în vederea continuării judecăţii şi menţinerea celorlalte dispoziţiiale sentinţei penale recurate. Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Galaţi este definitivă”, se arată într-o comunicare a Curţii de Apel Galaţi remisă vineri agenţiei de presă NewsIn.

Instanţa gălăţeană a mai decis că sechestrul asigurator instituit pe bunurile inculpaţilor să fie menţinut. ”De asemenea s-a dispus respingerea ca nefondate a recursurilor declarate de inculpaţi precum şi cererile formulate de aceştia şi de părţile responsabile civilmente împotriva măsurilor asigurătorii dispuse în cauză”, se mai arată în informarea amintită.

Acuzaţi de şantaj

Nouă persoane din conducerea managerială şi editorială a trustului de presă Gazeta au fost trimise în judecată de DIICOT Cluj, în 19 ianuarie 2007, pentru şantaj în formă calificată şi constituire de grup infracţional.

Liviu Man, preşedintele Trustului, Aurel Mureşan, directorul executiv, Ioan Oţel, şeful Departamentului de Investigaţii, Dorel Vidican, directorul de publictate al Gazetei de Bistriţa, Aurelian Grama, coordonatorul publicaţiilor “Zi de Zi” şi “Gazeta de Mureş”, Dan Pârcălab, directorul general al “Gazetei de Maramureş”, Memoranda Onac, editor general al “Bună Ziua, Ardeal”, Anca Cocuţ, directorul de publicitate al “Gazetei de Oradea” şi Adrian Avarvarei, şeful Biroului de Protecţie Internă sunt acuzaţi că începâd cu 2004 ar fi şantajat zeci de personalităţi cu scopul de a încheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promiţându-le în schimb să nu publice articole defăimătoare la adresa lor.

Toţi inculpaţii din dosar au interdicţie de a părăsi ţara. 

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite