VIDEO Ultimul picnic fără lege la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au făcut grătare la Făget
Clujenii au făcut grătare la Făget

Sute de clujeni au ieşit ieri la picnic în zona Făget din apropierea municipiului Cluj-Napoca, un loc unde au făcut grătare cu familia şi prietenii, au jucat fotbal şi s-au bucurat de vremea frumoasă. Aceştia au venit fie cu maşinile, în care erau şi animalele de companie, fie pe jos îmbrăcaţi în ton cu vremea în tricou ori maieu.

Unii dintre ei nu ştiau că duminica viitoare va intra în vigoare Legea picnicului, alţii în schimb erau la curent cu ce conţine aceasta şi chiar aprobau. „Trebuia demult să se facă o astfel de lege. E corectă pentru că apără natura. Mi se pare normal să nu laşi gunoaie în natură", crede Ştefan Csete, muncitor, în vârstă de 43 de ani, ieşit cu familia şi prietenii la un grătar în mijlocul naturii.

Clujenii au făcut grătare la Făget

Vezi imagini din Făget

Clujenii mai spun că înainte să se aplice legea ar fi bine să se amenajeze acele locuri speciale de care se spune în lege şi apoi să se dea amenzi. „Să se amenajeze frumosînainte să intre legea în vigoare. Aşa e şi în SUA. Oamenii îşi duc de acasă lemnele sau cărbunele, îşi fac grătarul şi nu lasă mizerii după ei. În State nu vezi un om care să meargă în pădure ca să-şi aducă lemne deoarece e imediat reţinut", afirmă Dan Ştefanache, militar de profesie, în vârstă de 41 de ani.

Legea picnicului va intra în vigoare duminica viitoare, 25 martie. Ea prevede amenajarea unor locuri speciale, dotate cu facilităţi şi utilităţi, unde să meargă oamenii la picnic. Legea le interzice persoanelor să facă foc oriunde, să distrugă plantele, să arunce deşeurile doar în locurile amenajate şi să lase locul de picnic curat. Cei ce nu respectă aceste prevederi vor fi primi amenzi între 100 şi 5.000 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite