Cluj: Ultimul răcnet în jungla urbană - skate-ul cu motor (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ultimul răcnet în jungla urbană - skate-ul cu motor (GALERIE FOTO)
Cluj: Ultimul răcnet în jungla urbană - skate-ul cu motor (GALERIE FOTO)

Skateboardul motorizat ajunge la 70 km pe oră şi consumă un litru de benzină la suta de kilometri. CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Clujenii care treceau astăzi în jurul orei 12.00 în zona Pieţei Avram Iancu au privit cu uimire cum printre ei făcea slalom un tânăr cocoţat pe un skateboard motorizat.

Când a oprit la semaforul dintre Palatul de Justiţie şi Teatrul Naţional, conducătorul bizarului mijloc de locomoţie a fost interpelat de trecători, curioşi să ştie ce performanţe are trotineta fără ghidon.

Cosmin Bocean, un tânăr de 24 de ani, absolvent al Facultăţii de Construcţii ne-a spus că acesta e mijlocul ideal de deplasare prin oraş. „Prinde şi 70 la oră. Te deplasezi rapid în orice punct din oraş. Pe lângă faptul că poţi câştiga timp cu acest mijloc de deplasare, costurile sunt simbolice”. Un plin se face cu jumătate de litru de benzină şi ţine 50 de km.

L-a cumpărat cu 350 de euro, la mâna adoua, printr-un intermediar din Oradea. Skate-ul este destul de simplu. Placa fixată pe patru roţi de cauciuc are montat un motoraş pe benzină de 35 de centrimetri cubi. Acceleraţia este controlată cu ajutorul unei telecomenzi, conectată printr-un cablu, iar direcţia este schimbată prin intermediul picioarelor. O simplă apăsare în spate sau pe laturi schimbă direcţia maşinii.

Cosmin recunoaşte că, deşi pare simplă, deplasarea cu skate-ul necesită ceva antrenament. „Îmi place să mă joc cu placa tot timpul anului. Asta mi-a permis să mă descurc mai repede”. Accidentele nu sunt excluse. „Chiar ieri am avut o căzătură serioasă”. Şi-a julit mâna, dar nu se lasă. Utilizează casca şi vesta de protecţie, recomandă şi cotiere şi genunchiere, dar nu ştie dacă din punct de vedere legal este nevoie de acestea.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite