Uioreanu îi răspunde lui Boc pe tema preluării Cluj Arena: Când Boc va avea banii care s-au investit în stadion mai discutăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horea Uioreanu
Horea Uioreanu

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, i-a transmis primarului Emil Boc să vireze în conturile SC Cluj Arena SA fondurile pe care le-a păstrat pentru susţinerea activităţii clubului şi să nu mai avanseze soluţii fanteziste, ca aceea că Primăria Cluj poate prelua administrarea stadionul.

„Problema Cluj Arena nu este legată de administrare, ci de datoriile pe care gruparea sportivă, al cărei acţionar este şi Consiliul local Cluj-Napoca, le are pentru meciurile deja jucate pe stadion. În loc să avanseze soluţii fanteziste, domnul primar ar trebui să vireze în conturile SC Cluj Arena SA fondurile pe care s-a lăudat că le-a păstrat pentru susţinerea activităţii clubului. În acest mod, Universitatea ar reuşi să-şi plătească datoriile şi ar avea rezervele financiare necesare pentru a plăti chiria stadionului până la sfârşitul anului",  a precizat Uioreanu.

„Cât priveşte posibilitatea preluării arenei de către Primărie, este o chestiune de discutat în momentul în care domnul Boc are la dispoziţie o sumă egală cu cea investită de Consiliul Judeţean Cluj în această bază sportivă. Putem spune că singura problemă legată de stadion este aceea  că domnul Boc doar promite, nu şi face. Alocarea banilor şi plata datoriilor clubului pe care îl patronează trebuie să se facă neîntârziat, deoarece penalităţile cresc de la o zi la alta", a mai precizat preşedintele CJ Cluj.

Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca este dispusă să preia administrarea Cluj Arena dacă Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află, nu mai are posibilitatea să întreţină stadionul sau nu mai doreşte să facă acest lucru.

„Eu sunt deschis să preluăm stadionul Cluj Arena, primăria, dacă Consiliul Judeţean nu are posibilitatea să întreţină Cluj Arena şi să asigure Universităţii Cluj prezenţa pe stadion. Îmi declar toată deschiderea ca Primăria să preia Cluj Arena şi să asigure în bune condiţii prezenţa Universităţii pe stadion. Oricum, ca prim ministru am sprijinit cu peste 14 milioane de euro construcţia la Cluj Arena, n-ar fi nicio problemă să susţinem în continuare de la Primărie funcţionarea pentru toţi clujenii a acestui stadion şi pentru menţinerea Universităţii Cluj pe acest stadion şi de ce nu, pentru toate echipele care vor dori să presteze activităţi fotbalistice pe stadionul nostru din Cluj. Nu avem nicio problemă să facem o asemenea preluare a stadionului dacă Consiliul Judeţean nu mai are posibilitatea sau nu doreşte să mai facă acest lucru. Cu menţiunea că echipa Universitatea şi CFR-ul, dacă va dori, vor fi binevenite dacă vor dori să joace pe acest stadion", a declarat Emil Boc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite