Cluj: „Ucigaşul cu Porsche“ vrea să fie eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Gabriel Hilote, care a provocat un accident în care două persoane, tată şi fiică, au murit, a solicitat eliberarea sub control judiciar, motivând că nu reprezintă pericol public. Cererea sa va fi judecatză astăzi.

Citeşte şi:

Avocatul lui Hilote susţine că nu există date certe că acesta ar reprezenta pericol social, că Hilote nu ar vrea să influenţeze martorii şi că nu are antecedente penale. Acesta mai afirmă  că eliberarea acestuia este esenţială pentru viaţa de familie, deoarece soţia acestuia este însărcinată şi nu se poate întreţine singură.

Potrivit unor surse judiciare, citat de Mediafax, în dosarul în care Gabriel Hilote este cercetat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au schimbat încadrarea juridică a faptei, după ce, în urma unei expertize de recalculare a alcoolemiei, medicii legişti au stabilit că Hilote avea, la momentul producerii accidentului, o alcoolemie de 1,14 grame la mie în sânge.

Citeşte şi
Hilote „a uitat“ că a nenorocit o familie

„Acest lucru duce la o schimbare a încadrării juridice şi la o mărire a limitei de pedeapsă. Dacă până acum Hilote era încadrat la ucidere din culpă, pentru care pedeapsa este închisoarea între 2 şi 10 ani, în acest moment Hilote este încadrat la ucidere din culpă având o alcoolemie peste limita legală, faptă pedepsită cu închisoarea între 5 şi 15 ani“, au declarat sursele citate.

Pe 19 octombrie, Hilote a provocat un accident cumplit lângă hotelul Napoca. Aflat la volanul unui Porsche Cayenne, acesta a intrat pe contrasens şi a zdrobit un Daewoo Espero în care se aflau teri persoane. Şoferul, Nicolae Dragoste, şi fiica acestuia, Ioana Dragoste, şi-au pierdut viaţa, în vreme ce mama fetei, Dorin Dragoste, este în continuare internată în stare gravă. Citeşte aici totul despre accident.

Mai citeşte şi
Victimele accidentului, plânse de colegi şi vecini
O viaţă de campioană curmată în câteva secunde

Cititorii „Adevărul“ vor pedepsirea „ucigaşului cu Porsche“
A treia victimă a lui Hilote e ţinută în viaţă de aparate

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite