VIDEO UTCN are un laborator unic în Europa de testare a motoarelor ce funcţionează cu biocombustibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are singurul laborator de testare, cercetare şi certificare a motoarelor cu ardere internă ce funcţionează cu biocombustibili din Europa. Acesta a fost lansat azi.

Printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, UTCN are un laborator unic în Europa, un laborator care testează şi verifică cum funcţionează motoarele cu biocombustibili.

image

Vezi imagini din interiorul laboratorului

„Azi, cei din echipa proiectului Testecocel, vă prezentăm un laborator unic de care Universitatea Tehnică trebuie să fie mândră. E unul dintre cele mai modern laboratoare din lume, e un laborator cum mulţi îşi doresc. Acest laborator e o adevărată uzină ce ne permite să intrăm în sufletul motoarelor", a afirmat coordonatorul proiectului Testecocel, prof. univ. ing. Nicolae Burnete. Străinii ce au trecut pragul acestui laborator au fost uimiţi. „Toţi cercetătorii străini ce au fost în laborator au rămas uimiţi de ce au văzut", a afirmat rectorul UTCN, Radu Munteanu. La lansarea oficială a acestui laborator au venit Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, şi senatorul Mihail Hărdău.

Din echipa de proiect au făcut parte: Nicolae Burnete, Ioan Rus (fost ministru de interne), Răzvan Ilarie, Bogdan Varga. Proiectul are o valoare de 8.931.904 de lei, dintre care 5.851.295 de lei sunt fonduri euroepene şi 1.777.512 de lei - cofinanţare din partea statului român.

Laboratorul are şi un site - http://www.testecocel.utcluj.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite