USL Cluj şi-a prezentat candidaţii la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 USL Cluj şi-a prezentat, duminică, cei 14 candidaţi la alegerile din 9 decembrie, liderii Uniunii sperând să obţină cel puţin jumătate din mandate - cinci de deputat şi două de senator.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că USL are în judeţul Cluj cea mai puternică echipă de candidaţi pentru Senat din ţară, care numără patru actuali parlamentari, transmite corespondentul MEdiafax.  "USL este forţa politică care va câştiga alegerile parlamentare, inclusiv aici în judeţul Cluj, unde avem candidaţi serioşi care şi-au propus să obţină 50 la sută plus unu din colegiile unde candidează. Nu va fi o luptă uşoară. Vrem să obţinem cel puţin şapte mandate, cinci de deputat şi două de senator, jumătate din cele 14 de la nivelul judeţului. Este o ţintă pe care ne-o asumăm cu toţii. La Senat avem cea mai bună echipă din ţară, cu patru parlamentari în funcţie. La alegerile locale am câştigat un număr mare de voturi la votul politic şi sunt convins că vom avea şi mai multe la alegerile generale", a spus Lăpuşan.

Candidaţi pentru Camera deputaţilor
Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, candidat pentru un nou mandat de senator, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că USL Cluj prezintă la alegeri "o listă de candidaţi puternici".  "Avem în judeţul Cluj o listă de candidaţi puternici, printre care se numără cinci actuali parlamentari. Eu voi candida pentru un nou mandat de senator, iar alături de mine mai candidează deputaţii Cornel Itu şi Mircia Giurgiu, dar şi senatorii Şerban Rădulescu şi Alexandru Cordoş. Îl mai avem şi pe Radu Zlati, fost consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu", a afirmat Nicoară. Candidaţii USL Cluj, în ordinea celor zece colegii pentru Camera Deputaţilor, sunt: Adrian Oros (PNL), Steluţa Cătăniciu (PNL), Aurelia Cristea (PSD), Irimie Popa (PSD), Radu Zlati (PNL), Cornel Itu (PSD), Ilarie Ivan (PSD), Vasile Grumaz (PNL), Elena Uioreanu (PNL) şi Leonard Horvath (PC).

Cine candidează la Senat
La Senat candidaţii USL Cluj sunt: Mircea Giurgiu (PSD), Şerban Rădulescu (PC), Marius Nicoară (PNL) şi Alexandru Cordoş (PSD).  Depunerea dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj va avea loc luni. La alegerile parlamentare din 2008, partidele componente ale USL - PNL şi PSD - au câştigat în judeţul Cluj cinci mandate, două de senatori - prin Marius Nicoară şi Alexandru Cordoş - şi trei de deputaţi, prin Cornel Itu, Horea Uioreanu şi Vasile Soporan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite