USL Cluj cere demisia lui Sorin Apostu de la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steluţa Cătăniciu şi Aurelia Cristea, reprezentantele USL, au cerut demisia primarului Sorin Apostu.
Steluţa Cătăniciu şi Aurelia Cristea, reprezentantele USL, au cerut demisia primarului Sorin Apostu.

Reprezentanţii USL Cluj susţin că, indiferent dacă va fi găsit vinovat sau nu, Sorin Apostu nu mai are căderea morală să conducă Primăria Cluj.

"Nu este moral ca un om asupra căruia planează astfel de suspiciuni să conducă Primăria", a declarat Aurelia Cristea, vicepreşedintele filialei clujene a PSD. Ea susţine că Apostu trebuie să îşi dea demisia indiferent dacă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor menţine sau nu măsura de arestare preventivă.

"Este răspunderea premierului Emil Boc, care a promovat în administraţia publică clujeană doar apropiaţii săi şi a girat pentru ei", a spus consilierul local PNL Steluţa Cătăniciu. Ea crede că dacă premierul ştia despre actele de corupţie de la Cluj de şase luni, aşa cum a afirmat preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc ar putea fi acuzat chiar de complicitate, iar în cazul în care nu ştia dovedeşte că este depăşit de situaţie. Ea spune că premierul ar trebui să răspundă politic pentru actele de corupţie de la Cluj şi să îşi dea demisia.

Reprezentanţii USL cosideră că Primăria ar trebui condusă de un primar interimar până la viitoarele alegeri locale, programate în 2012. Ei au mai solicitat, printr-o cerere depusă la Primărie, dezlipirea afişelor cu inscripţia "Aici nu se ia mită" din Primărie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite