Cluj: URSUS renunţă la Cluj - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: URSUS renunţă la Cluj - Revista presei locale
Cluj: URSUS renunţă la Cluj - Revista presei locale

Presa locală scrie azi despre brandul Ursus, care nu mai este "bere de Cluj", cum era până acum, noile etichete ale berii nemaiconţinând această sintagmă. De asemenea, mai aflăm că benzinăriile sunt locul preferat al hoţilor, în timp ce miliardarii oraşului au fost afectaţi de criză, iar clujenii îşi plătesc tot mai puţin asigurările de sănătate.

URSUS renunţă la Cluj

Şoc pentru consumatorii de bere clujeni, dar şi o lovitură dată patriotismului local: noile etichete ale sticlelor de bere Ursus nu mai conţin sintagma ”Bere Cluj” care însoţea celebrul urs. Pe lângă eliminarea elementului local, compania SABMiller a optat şi pentru introducerea sintagmei ”recunoaştere internaţională”. Potrivit specialiştilor în branding, aceste două schimbări aduc un plus de globalitate mărcii de bere, însă o îndepărtează de clujeni şi ardeleni, fapt ce ar putea duce la o scădere a vânzărilor în favoarea unor mărci străine în zona Ardealului.  Mai multe detalii în Ziua de Cluj

Hotii au băgat spaima în benzinari

Noaptea, tot mai multe benzinării cer plata înainte de a pompa carburant în rezervorul maşinii. În felul acesta, patronii reduc probabilitatea ca şoferii să "uite" să plătească.
Furturile de combustibil sunt tot mai numeroase şi îi obligă pe şefii staţiilor clujene de benzină să închidă pompele după ora 22.00, când servirea se face numai cu plata în avans.
Printre primele staţii care au instituit măsura blocării pompelor de alimentare după lasarea întunericului se află staţia LukOil Calea Mănăştur, cea prădată în primavară de un individ mascat. Detalii în Monitorul de Cluj

Milionarii clujeni şi-au mâncat banii în criză
“Zilele trecute a fost lansat oficial Topul Forbes care îi prezintă pe cei mai bogaţi 500 de oameni din România. Criza a generat o serie de schimbări atît la nivelul superior al clasamentului, cît şi la cele inferioare. Multe dintre averile „de legendă” ale ţării s-au comprimat, dar în cîteva cazuri, e drept puţine, afaceriştii au reuşit să găsească soluţii pentru a trage criza de partea lor. În Cluj, primul loc este ocupat, pentru a patra oară consecutiv, de către Ştefa Vuza, unul dintre cei mai tineri oameni de afaceri care s-a impus de-a lungul timpului prin afacerile sale. Încă de la primele ediţii ale topului, publicate de revista Capital sau, mai nou, de trustul Adevărul Holding, Ştefan Vuza, Horia Ciorcilă, Sorin Ghite şi Valentin Nicola îşi dispută primele locuri ale clasamentului, pe Cluj. În ediţia din 2009, lansată oficial cu două zile în urmă, apare urcarea spectaculoasă a directorului uneia dintre cele mai puternice firme clujene, devenită în timp un brand, Jolidon, Gabriel Cîrlig”, titrează Foaia Transilvană.

Încasările la fondul asigurărilor de sănătate, în scădere

Potrivit Casei de Asigurări Cluj, sumele încasate de la angajatori pentru fondul naţional unic de sănătate au scăzut, în timp ce au crescut uşor sumele virate de persoanele care au obligaţia să se asigure.
“Această situaţie se datorează faptului că numărul angajaţilor a scăzut, din păcate, de aceea angajatorii contribuie în fiecare lună cu sume mai mici la fondul de sănătate. Pe de altă parte, CAS Cluj a făcut mari eforturi în a determina persoanele obligate să se autoasigure- liber profesionişti, patroni, cei care lucrează cu convenţie civilă- să achite sumele datorate pentru asigurarea de sănătate”, a declarat Crina Grozav, purtător de cuvînt al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj. Amănunte în Ziarul Făclia.     

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite