Cluj: UPDATE O studentă cu trei facultăţi a decedat în braţele colegelor de cameră (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: UPDATE O studentă cu trei facultăţi a decedat în braţele colegelor de cameră (FOTO)
Cluj: UPDATE O studentă cu trei facultăţi a decedat în braţele colegelor de cameră (FOTO)

Tânăra de 25 de ani din Năsăud, studentă în Cluj-Napoca, a murit ieri dimineaţă, în urma unui stop cardio-respirator, în camera de cămin în care era cazată.

Citeşte şi
Studenta care a murit de infarct a fost tratată de viroză respiratorie


Cele patru colege ale sale au rămas şocate. Crina Nicoleta Pop, studentă în anul I la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, s-a prăbuşit din senin în braţele uneia dintre ele.

Fata a ieşit din Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Cluj azi dimineaţă pe picioarele ei, după ce a stat acolo mai bine de şase ore, începând cu miezul nopţii, fiind transportată cu ambulanţa după ce a acuzat dureri abdominale.

S-a simţit mai bine şi a vrut să se întoarcă în căminul 5 din complexul Haşdeu, acolo unde era cazată. A semnat că părăseşte spitalul pe propria răspundere. După patru ore, în jurul orei 9.00, fata a decedat în braţele uneia dintre colegele de cameră.

image



„De la spital a venit înapoi în cămin, se simţea mai bine. A dormit până pe la 9.00, iar apoi a mers la baie. Când s-a întors, a căzut în braţele uneia dintre colegele sale”, ne-a povestit Mihaela Ursan, vicepreşedinta căminului 5.

Cauza decesului: aorta principală a cedat. Potrivit medicului legist Costel Siserman, fata a decedat în urma unui infarct.

Primul care a ajuns la faţa locului a fost medicul complexului studenţesc. „S-a încercat resuscitarea prin masaj şi respiraţie gură la gură, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea”, ne-a spus Meda Bodea, una dintre doctoriţele complexului.

După câteva minute, aici au sosit şi echipajele SMURD, însă specialiştii nu au putut să o readucă la viaţă, deşi au încercat să facă asta timp de 40 de minute. Tânăra a decedat în urma unui stop respirator.

Sănătoasă şi cuminte

image

Prietenilor şi colegilor Nicoletei nu le-a venit să creadă cele întâmplate. Mihaela Ursan a fost şi ea printre primii care au intrat în camera unde stătea întinsă tânăra. „Am intrat la ea şi am rămas şocată. Eram la un curs când am primit vestea şi m-am blocat efectiv”, ne-a povestit vicepreşedinta căminului 5.

„Nu o durea nimic, ştiu că a venit în cămin după ce a stat la spital mai multe ore. Se simţea mai bine, dar înainte de incident a spus că o apasă parcă ceva pe piept. După aceea, s-a prăbuşit. Ştiu toate acestea chiar de la una din colegele de cameră ale Nicoletei”, ne-a mai povestit Mihaela.

Eu dormeam, iar ea s-a prăbuşit peste mine. Ştiu că era mai bine după ce a venit de la spital”, ne-a spus colega peste care a căzut Crina în momentul stopului cardio-respirator.

În prezent studentă la Facultatea de Istorie, Crina Nicoleta Pop este licenţiată şi la Facultatea de Litere şi a mai urmat cursurile secţiei de Jurnalism ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Pe palierul pe care se afla şi camera 88, în care locuia tânăra, atmosfera este apăsătoare

image



Nici reprezentanţii UBB nu îşi pot explica din ce cauză tânăra s-a stins din viaţă. „Am verificat şi noi în mai multe baze de date pentru a vedea dacă domnişoara a avut antecedente, însă nu am găsit nimic. Pot să vă spun că nu e nimic suspect la mijloc, ci e o situaţie nefericită şi regretabilă”, ne-a spus Cristina Nistor, purtătorul de cuvânt al UBB.

Părinţii, răvăşiţi

image

Toma Pop, tatăl victimei, în vârstă de 53 de ani, a venit la Cluj-Napoca pentru a o transporta pe fiica sa în Năsăud, acolo unde va fi înmormântată. „Era o fată sinceră, veselă, ea era cea care ne îmbărbăta pe noi. Mai bine ne ardea casa decât să moară ea”, a spus tatăl cu lacrimi în ochi.

Părintelui nu-i vine să creadă că fata sa, căreia îi pregătea un apartament în care să se mute în Năsăud, s-a stins din viaţă. „Nu-mi pot explica această cauză a decesului. Am mai avut o mătuşă, care a murit tot la 20 şi ceva de ani, iar medicii au spus că poate fi ceva ereditar”, a povestit acesta.

Medicul legist Costel Siserman a afirmat că a fost îndepărtată orice urmă de suspiciune, iar fata a decedat în urma unei probleme cardiace.

A adorat folclorul

Crina Pop obişnuia să compună versuri pentru mai mulţi cântăreţi de muzică populară din Năsăud şi din Cluj-Napoca, printre care se numără Mia Dan şi Ana Ilea Mureşan. Tatăl ei spune că acesta este principalul motiv pentru care a ales Facultatea de Litere. „A realizat bibliografiile pentru mulţi cântăreţi”, ne-a spus acesta.

„Îmi amintesc cât de mult iubea Crina folclorul. Era un suflet nobil”, ne-a spus Mia Dan.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

   

image
image
image
image
image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite