Cluj: INCREDIBIL Un tavan „expirat” a căzut peste o femeie gravidă. UPDATE - Copilul şi victima nu au păţit nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>INCREDIBIL</b> Un tavan „expirat” a căzut peste o femeie gravidă. UPDATE - Copilul şi victima nu au păţit nimic
Cluj: <b>INCREDIBIL</b> Un tavan „expirat” a căzut peste o femeie gravidă. UPDATE - Copilul şi victima nu au păţit nimic

Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 19, într-un bloc construit într-un ansamblu rezidenţial din Comuna Baciu, de lângă Cluj-Napoca, finalizat în luna noiembrie a anului trecut.

Octavia Naş, în vârstă de 32 de ani, femeia gravidă în luna a şaptea, a ajuns la spital după ce tavanul unui bloc nou s-a desprins şi i-a căzut în cap.  Ea este în afara oricărui pericol, alegându-se doar cu dureri de cap. Problema care a apărut, însă, imediat după incident şi care continuă să o îngrijoreze şi acum este dată de faptul că, fiind însărcinată în luna a şaptea, copilul nu se mai mişcă.

Luau masa când tavanul le-a căzut în cap

Aseară, femeia însărcinată era în vizită la Loredana Pintea, proprietara apartamentului, unde luau masa, în momentul în care tavanul s-a desprins şi a căzut peste ea. „Octavia e acasă acum, se odihneşte. A fost la neurochirurgie şi imediat vom merge iarăşi. Momentan o doare doar capul, însă copilul nu se mai mişcă”, ne-a spus proprietara apartamentului, care este şi cea mai bună prietenă a victimei.

Ea ne-a povestit cum s-a întâmplat incidentul. „Eu coborâsem la magazin iar ei (victima şi soţul său, n.r.) au sunat disperaţi şi mi-au spus «hai repede că e grav». Când am ajuns sus tavanul era prăbuşit”, a mai spus aceasta.

: „Femeia este acasă de aseară, nu a fost reţinută la spital, deoarece nu prezenta niciun semn de îngrijorare”, ne-a spus Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca, unde s-a deplasat femeia lovită de tavanul desprins aseară.

Copilul se simte bine, tocmai am fost în vizită. Prietena mea e mulţumită că fetiţa a început să se mişte şi va mai trebui să fie monitorizată încă două zile”, ne-a povestit proprietara apartamentului.

Loredana Pintea spune că îşi vrea banii înapoi. „Nu mai vreau apartamentul, să-mi dea banii înapoi. O să dau constructorul în judecată”, a exclamat aceasta. Femeia trebuie să plătească, în rate, 47.000 de euro pentru locuinţă.

Materialul folosit era expirat?

Potrivit firmei Europort, care s-a ocupat de vânzarea apartamentelor din blocul respectiv, toate tavanurile reprezintă un risc pentru locatari, materialul folosit fiind expirat.

Cauza producerii accidentului o reprezintă neaplicarea tehnică şi la timp de către muncitori a materialului ce face priza dintre tencuială şi tavanul propriu-zis”, ne-a explicat Septimiu Panait, reprezentant al firmei Europort.

Potrivit inspectorului Cosmin Rusu, şef al serviciului de control al calităţii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Cluj, căderea tencuielii s-a datorat finisajului. „Probleme de rezistenţă nu sunt, ci de finisaj. Cofrajele fiind foarte netede nu s-a făcut aderenţa cum trebuie între tavanul propriu-zis şi finisajul aplicat”, a spus acesta. În ceea ce priveşte calitatea materialului, inspectorul nu a putut să ne spună dacă acesta a fost sau nu expirat în momentul aplicării, acest lucru fiind posibil abia după o expertiză tehnică.

Incidentul produs aseară nu e singurul ce a dat bătăi de cap proprietarilor din ansamblul rezidenţial din comuna Baciu. Potrivit Loredanei Pintea, un vecin al său, care locuieşte cu un etaj mai jos, a avut aceeaşi problemă. Acesta nu a putut fi găsit, însă, pentru a ne oferi explicaţii. De asemenea, nici antreprenorul general nu a putut fi contactat, reprezentantul Europort explicându-ne că firma ce a construit apartamentele e în faliment. Este vorba de RUN Investiţii.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite