Cluj: UPDATE Copil înecat în Bazinul Olimpic (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de şase ani a decedat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, unde a fost transportat pentru a fi operat. Medicii SMURD au reuşit să-l resusciteze în mod miraculos după mai bine de o oră şi jumătate de eforturi.

UPDATE: Băiatul, Alexandru Seleş, a decedat în jurul orei 22.30. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care au avut loc evenimentele.

Citeşte şi: Copiii i-au atras atenţia antrenorului că Alex pluteşte deasupra apei

Potrivit coordonatorului SMURD Cluj, Nicu Moldovan, copilul, care se afla la cursuri de iniţiere în înot la Bazinul Olimpic din Cluj, a fost găsit de către medici, în jurul orei 19.00, în stop cardio-respirator.

„Am reuşit să-i pornim inima după aproximativ o oră şi jumătate, însă nu cu o activitate susţinută. A fost transportat la Institutul Inimii, unde a intrat în operaţie şi unde medicii fac tot posibilul pentru a-l ţine în viaţă”, a declarat, joi seară, coordonatorul SMURD Cluj.

Informaţiile cu privire la cele petrecute sunt deocamdate neclare, în absenţa unor declaraţii oficiale. Unul dintre părinţii copiilor care participau la cursul de iniţiere susţine că băiatul, Alex, în vârstă de şase ani, s-a înecat. 

„Era al doilea curs. L-am întrebat pe antrenor ce s-a întâmplat, însă nu a putut să-mi dea un răspuns. Era acolo, l-a văzut, însă târziu”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Florin Giurgiuman, un alt părinte al cărui copil învaţă să înoate la Bazinul Olimpic, apa avea o adâncime de maximum un metru.

„Mi-am aşteptat copilul şi am văzut maşinile SMURD şi, vă daţi seama, ca orice părinte, sunt foarte speriat. Lor le era apa până la buric. Asta a fost prima întrebare pe care i-am adresat-o fetiţei mele atunci când am dus-o la înot, dacă antrenorul are grijă de ei, dacă îi supraveghează şi mi-a zis că totul e în regulă”, a declarat Florin Giurgiuman.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite