ULTIMA ORĂ: Suspecţii jafului de la Banca Transilvania au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis, astăzi, 5 mai, înlocuirea măsurii arestării preventive a celor doi tineri suspecţi în cazul jafului Băncii Transilvania cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

UPDATE 17.20 Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost eliberaţi în urmă cu câteva minute din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla. Cei doi au fost întâmpinaţi de părinţi, pe care ulterior i-au îmbrăţişat.  Hosu şi Baciu i-au atacat pe procurorii care au instrumentat cazul, recomandându-le "să se spovedească".



Ei au precizat că îşi vor petrece primele zile de libertate alături de familie şi s-au arătat încrezători în Justiţia Română. La plecare, Andrei Hosu, unul dintre suspecţii în cazul jafului de la Banca Transilvania, s-a urcat la volanul unui Mercedes S500, cu numere de înmatriculare care purtau iniţiale numelului acestuia, "HOS".



Curtea de Apel Cluj a judecat, azi, recursul înaintat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj, instanţă care, săptămâna trecută, a dispus punerea în libertate a lui Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, tinerii judecaţi pentru jaful de la Banca Transilvania.

image
image
image

Sentinţa a fost primită cu lacrimi de părinţii celor doi tineri - Andrei Hosu şi Bogdan Baciu - aflaţi în sala de judecată. Cei doi vor fi eliberaţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, cel mai probabil, în cursul acestei după-amiezi.

image

Procurorii au cerut în continuare menţinerea stării de arest, susţinând că suspecţii prezintă pericol social. Avocaţii tinerilor au arătat însă că mai este nevoie doar de proba ADN, expertiza urmând a fi făcută în Germania. „Nimic nu s-a schimbat şi ne aflăm pentru a patra oară aici", a spus Bogdan Baciu în sala de judecată.

Decizia Curţii este una definitivă.

În 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro.

Presupuşii autori ai jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi ulterior arestaţi, ei fiind trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie.

Următorul termen în dosar va avea loc în 24 mai.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite