UBB se mută online. Vezi cum arată portalul de 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Babeş-Bolyai“ a realizat un site web cu peste şase milioane de lei, bani proveniţi de la UE. Din toamnă, studenţii Universităţii „Babeş-Bolyai“  vor învăţa online. Un portal de milioane, la propriu, va furniza studenţilor informaţii despre cursuri, teme sau note, totul în timp real, va oferi bibliografii şi va integra toate sistemele informatice ale universităţii.

Site-ul este funcţional începând de ieri, când conducerea instituţiei de învăţământ a prezentat portalul realizat cu 6,4 milioane de lei, proveniţi din fonduri europene. Deşi interfaţa pare învechită, nici măcar la nivelul site-ului actual al UBB, „creierul“ portalului face diferenţa. Odată înregistraţi pe site, studenţii pot accesa cursuri, îşi pot verifica notele, vor avea acces la orar, bibliografii, iar profesorii, de asemenea, pot primi teme online. Sistemul este unul de tip eLearning (educaţie virtuală). Puteţi accesa noul portal AICI.

Marga crede în online

Denumit UBBonline, portalul are rolul de a facilita accesul la informaţie şi suport tehnologic pentru eficientizarea informării studenţilor. Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, a declarat că digitalizarea este o componentă obligatorie pentru competivitatea dintr-o universitate.

„Am lansat portalul de eLearning UBBonline, creat în cadrul proiectului «Sistem electronic aplicativ integrat de educaţie», cu o valoare de 6,4 milioane de lei. Acesta are rolul de a facilita accesul la informaţie şi suport tehnologic pentru eficientizarea procesului de educaţie şi informare a studenţilor. Electronizarea este o componentă obligatorie dacă vrei să fii competitiv într-o universitate. Pentru UBB, problema era de a unifica diferitele iniţiative din 1993 în materie de electronică“, a spus Marga.

Portalul este important nu numai pentru unificarea diverselor servicii ale UBB, ci şi pentru eLearning şi învăţământul la distanţă, potrivit rectorului. Marga a ţinut să precizeze, însă, că noul site nu va înlocui nicidecum profesorul. „Trebuie să înţelegem că un sistem electronic nu va dispune niciodată de aceeaşi relaţie dintre profesor şi student sau cea dintre studenţi“, a spus acesta.

Dedicat tuturor studenţilor

Noul portal UBBonline conţine facilităţi educaţionale şi de comunicare electronică dedicate tuturor studenţilor, doctoranzilor şi profesorilor din UBB. „Portalul integrează, de asemenea, sistemele informatice dedicate ale UBB pe cercetare, educaţie şi pe zona administrativă - AcademicInfo, ManageAsist, Managementul cercetării. Este un portal pentru toţi studenţii de la UBB“, a declarat Alina Andreica, directorul proiectului, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Practic, studenţii vor putea accesa bazele de date cu cursuri, teme şi alte informaţii doar cu ajutorul unui user şi o parolă primită de la facultatea la care sunt înscrişi. Site-ul a fost realizat, pe de o parte, de către compania clujeană de IT Brinel, care a pus la dispoziţie partea de hardware pentru 500.000 de euro şi sistemul software pentru 600.000 de euro, precum şi de informaticienii universităţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite