UBB îşi face bagajele pentru internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii UBB vor avea un portal de ultimă generaţie
Studenţii UBB vor avea un portal de ultimă generaţie

Prin intermediul unui nou portal, studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai îşi vor putea plăti taxele online şi îşi vor susţine examene la calculator. Sistemul electronic integrat de educaţie al Universităţii „Babeş-Bolyai“ (UBB) a costat circa 1,5 milioane de euro, sumă asigurată în proporţie de 98% din fonduri europene.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unui portal eLearning care să faciliteze accesul studenţilor la informaţie şi suport tehnologic de ultima oră.
Faţă de portalul online deja existent, acesta este adresat tuturor studenţilor, inclusiv doctoranzilor, care vor beneficia în premieră de un asemenea support. „Investiţiile în acest domeniu nu doar că sunt rentabile, dar trebuie făcute continuu. Prin intermediul noului portal, se va intra pe făgaşul normal al modernizării Universităţii“, a declarat în Andrei Marga, rectorul UBB.

Studenţii UBB vor scăpa, începând cu 31 august 2011, atunci când va deveni funcţional portalul, de cozile interminabile la secretariat sau casierii. Aceştia îşi vor putea plăti prin intermediul portalului taxele de şcolarizare sau cele pentru examenele restante, dar vor putea şi să descarce documentele, care până acum puteau fi procurate doar de la secretariat.

Examene la domiciliu

Printre facilităţile noului portal se numără şi posibilitatea ca studenţii să participe la laboratoare virtuale, la video-conferinţe, să se evalueze online sau chiar să suţină examene la distanţă.

„Un student dacă se va loga, va putea merge pe specializarea lui, să consulte suporturile de curs, notele. Vor exista teste de feedback, simulări de laboratoare virtuale modeltate electronic etc. Dacă profesorul va dori să susţină examenele online, tehnic va fi posibil şi acest lucru“, a explicat directorul departamentului de informatizare al UBB, Alina Andreica.

Potrivit acesteia, trei sferturi din bugetul proiectului a fost deja cheltuit, UBB achiziţionând 16 servere, care reprezintă echipamentul central de comunicare. „Suntem la stadiul de finalizare a investiţiilor de infrastructură. Mai trebuie să achiziţionăm echipamente prin care să putem conecta sistemul central de facultăţi“, a adăugat Alina Andreica, care este şi directorul proiectului.

Studenţii şi profesorii vor putea accesa portalul gratuit pe adresa portal.ubbcluj.ro, prin intermediul unui cont de utilizator şi o parolă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite