UBB înfiinţează un centru de relaţii cu foştii studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UBB
UBB

Conducerea Universității Babeș-Bolya, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Transilvania, a decis înfiinţarea unui Centru de Relaţii cu Alumni, organism care va menţine şi dezvolta relaţia cu absolvenţii instituţiei.

Acest Centru va funcţiona în subordinea prorectorului responsabil de relaţia cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu foştii studenţi, practica studenţească, şi s-a constituit printr-un proiect european, coordonat de prof. univ. dr. Mihaela Luţaş, unul dintre prorectorii UBB.

„Decizia conducerii Universităţii Babeş-Bolyai vine în contextul încercării noastre de a extinde şi de a intensifica relaţia nu doar cu studenţii, ci şi cu foştii noştri studenţi, astfel încât aceştia să se integreze pe termen lung în comunitatea UBB, să simtă că aparţin în continuare acestei Universităţi.

Sperăm ca foştii noştri studenţi să ne fie aproape, să sprijine dezvoltarea Universităţii. Pe de altă parte, acum, în momentul în care încercăm să implementăm sistemul burselor private, sperăm că ei vor fi primii care ne vor susţine, astfel încât şi alţi tineri performanţi să poată absolvi facultatea, în ciuda resurselor financiare limitate. Evident, sperăm să îi avem aproape şi pentru sistemul de internship", a afirmat prorectorul Mihaela Luţaş.

Centrul de Relaţii cu Alumni va fi dotat cu mobilier şi calculatoare prin Proiectul POSDRU/86/1.2/S/56283 „Managementul comunicării cu alumni pentru instituţii de învăţământ superior din Romania",  proiect iniţiat de Ministerul Educaţiei, în care Universitatea Babeş-Bolyai este partener alături de Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara.  

„Astfel de centre există demult în străinătate. La noi nu se valorifică cum ar trebui relaţia cu foştii studenţi. Centrul va îngloba şi structura din cadrul UBB care se ocupa de relaţia cu foştii studenţi", adaugă prorectorul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite