UBB Cluj iniţiază o cooperare cu universităţi din Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca (UBB) a decis iniţierea cooperării cu universităţi şi institute de cercetare ştiinţifică din Africa de Sud. Andrei Marga, rectorul universităţii clujene, va face o ofertă de cinci burse de studii, de doi ani fiecare, pentru masteranzi şi doctoranzi sud-africani.

O delegaţie clujeană a UBB va vizita la mijlocul lunii aprilie oraşele Johannesburg, Pretoria şi Cape Town. În cadrul vizitei pe care o va face în Africa de Sud, rectorul UBB, Andrei Marga, şeful delegaţiei, va avea întâlniri cu miniştri şi preşedinţi de universităţi şi va susţine conferinţe pe teme precum "Africa în optici europene actuale", "Politica excelenţei în epoca post-Bologna", "Filosofia cauzalităţii", la invitaţia gazdelor, dar dar va face şi donaţii de publicaţii ale Cluj University Press bibliotecilor sud-africane.

Delegaţia UBB care vizitează Africa de Sud este compusă din decani şi şefi de catedră care s-au angajat să desfăşoare acţiuni de cooperare cu facultăţi similare din Africa de Sud.

Discuţiile în Africa de Sud urmează să se încheie cu un acord de cooperare între Universitatea "Babeş-Bolyai" şi Universitatea din Pretoria.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite