Cluj: A fost inaugurat institutul de Turcologie la UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: A fost inaugurat institutul de Turcologie la UBB
Cluj: A fost inaugurat institutul de Turcologie la UBB

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a inaugurat,ieri , Institutul de Turcologie şi Studii Central-Asiatice, singurul din România în care se studiază limba, cultura şi civilizaţia din spaţiul turcofon. 

"Institutul va oferi servicii şi expertize calificate mediului academic, diplomatic, economic, politic, dar şi publicului larg interesat de turcă şi va publica, anual, «Revista română de turcologie şi de studii central-asiatice». Este singurul institut de acest fel din România în care se studiază limba, cultura şi civilizaţia din spaţiul turcofon", a declarat directorul Tasin Gemil.

La Institutul de Turcologie vor avea loc activităţi de cercetare la nivel de licenţă, master, doctorat, consultanţă pentru mediul academic şi de business pentru spaţiul turcofon.

De asemenea, institutul se va ocupa de organizarea de reuniuni ştiinţifice şi culturale, elaborarea şi publicarea de lucrări ştiiţifice şi de crearea unui centru de documentare în domeniu.
În cadrul institutului vor avea loc şi diverse expoziţii culturale temporare şi permanente, a mai spus Tasin Gemil.
Institutul va avea şi o bibliotecă de specialitate, cu volume în limba turcă.
La inaugurare, au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii UBB, dar şi ai ambasadelor Turciei şi Azerbaijanului.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite