Cluj: Simpozion dedicat lui Marian Papahagi la UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Simpozion dedicat lui Marian Papahagi la UBB
Cluj: Simpozion dedicat lui Marian Papahagi la UBB

Universitatea Babeş-Bolyai va organiza, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, Centrul Cultural Italian din Cluj, Universitatea La Sapienza din Roma,Universitatea Roma Tre şi Universitatea din Pisa, Simpozionul internaţional „Raţiuni de a fi“, dedicat lui Marian Papahagi.

„Evenimentul îşi propune să îl omagieze pe cel care a fost unul din reprezentanţii cei mai de seamă al culturii române din ultimele decenii ale secolului al XX-lea, operă a căruia, distinsă de o înaltă rigoare şi valoare ştiinţifică, a dobândit recunoaşterea internaţională în rândul italieniştilor şi cel al romaniştilor“, se arată într-un comunicat al UBB.

La acest eveniment vor participa personalităţi marcante ale culturii române şi italiene, precum Horia-Roman Patapievici (scriitor, fizician, filosof şi eseist român), Victor I. Stoichiţă (unul dintre cei mai cunoscuţi critici şi istorici de artă din Europa), filologi romanici de talie internaţională precum Roberto Antonelli (Universitatea Roma – La Sapienza), Lorenzo Renzi (Universitatea din Padova), Corrado Bologna (Universitatea Roma Tre), cunoscuţii şi apreciaţii românişti din Italia Luisa Valmarin (Universitatea Roma – La Sapienza) şi Bruno Mazzoni (Universitatea din Pisa).

Lucrările colocviului se vor desfăşura în 15 octombrie la Facultatea de Litere, iar a doua zi în Sala Club a Colegiului Academic al UBB.

Citeşte şi
Premiu de 3.000 de euro pentru cultura italiană

„Cu ocazia evenimentului, în data de 16 octombrie 2009, la ora 17.00, va avea loc dezvăluirea efigiei profesorului Papahagi în Parcul Memoriei Universitare, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 1, iar la ora 17.30, în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, va avea loc ceremonia de acordare a Premiului Marian Papahagi, aflat la a II-a ediţie,  acordat specialiştilor în cultura şi civilizaţia italiană.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite