Cluj: Institutul de Tehnologie al UBB a fost pus în funcţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noul Institut de Tehnologie al UBB vor fi pregătiţi ingineri în Ştiinţa Mediului, Geodezie, Biotehnologii, Geologie, Chimie şi Informatică.

Viitorii ingineri ieşiţi de pe băncile Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) au la dispoziţie, începând de astăzi, noul Institut de Tehnologie al Universităţii. În clădirea de pe strada Fântânele numărul 30, aflată până la sfârşitul săptămânii trecute în modernizare, vor fi pregătiţi ingineri în Ştiinţa Mediului, Geodezie, Biotehnologii, Geologie, Chimie şi Informatică. Pe viitor, UBB plănuieşte să acopere noi domenii legate de energii, mediul înconjurător şi calitatea vieţii.

Trece pe autofinanţare
Potrivit unei notificări de la Cabinetul Rectorului, UBB a asigurat pentru Institut infrastructura şi a finanţat operaţiunile pregătitoare cu peste 250.000 de euro. Conducerea Institutului, aprobată de Senatul UBB în iunie anul trecut, este asigurată de directorul Cristina Dobrotă, directorul executiv Viorel Pop şi directorul adjunct Cătălin Popescu.

Potrivit aceleiaşi notificări, Rectoratul a transferat, cu data de astăzi, „toate competenţele de decizie şi răspunderea aferentă Direcţiunii Institutului de Tehnologie, iar investiţia din partea Direcţiunii Generale se încheie. Alte investiţii trec pe autofinanţare”, se arată notificarea Cabinetului Rectorului.


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite