„U“,oficial pe Cluj „Arena“. Consilierii judeţeni au votat contractul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni au votat contractul de închiriere a stadionului de către „U“
Consilierii judeţeni au votat contractul de închiriere a stadionului de către „U“

Consilierii judeţeni, reuniţi astăzi la ora 11.00 pentru o şedinţă extraordinară la noul sediu al consiliului, au votat în unanimitate ca Universitatea Cluj să joace în următorul an pe noul stadion al Clujului. După o şedinţă de două ore, toţi cei 28 de consilieri prezenţi au votat contractul.

Astăzi, în plenul Consiliului Judeţean s-a votat în unanimitate contractul prin care Universitatea Cluj va juca în următorul an pe noul stadion al oraşului. După o şedinţă de două ore, toţi cei 28 de consilieri prezenţi au votat angajamentul. Printre altele, clauza de confidenţialitate a fost eliminată, astfel încât oricine are dreptul să ştie care sunt cheltuielile pentru utilităţi pe care le va plăti clubul şi s-a aprobat şi faptul ca însoţiţi de părinţi, copiii sub 14 ani să poată intra gratis pe stadion.

De asemenea, clubul va vira gratis 300 de bilete la peluză şi Tribuna a II-a Consiliului Judeţean, urmând ca acestea să fie distribuite elevilor şi copiilor. Universitatea nu va avea drepturi exclusive pe „Cluj Arena“, la iniţiativa unui consilier UDMR, fiind scoasă această clauză. Astfel, oricine are dreptul să joace pe noul stadion contra unei chirii în acelaşi cuantum. Stadionul va fi administrat de Cluj Arena S.A., o firmă care se află sub controlul Consiliului Judeţean, astfel încât stadionul rămâne în patrimoniu privat.

7.500 de euro pentru maxim 72 de ore

În final, contractul, care o valoare de 7.500 de euro pe un eveniment cu o durată maximă de 72 de ore, care în acest caz include antrenamentele echipei şi meciul în sine a fost aprobat, iar Universitatea Cluj are temeiul legal să joace pe noua arenă meciul din etapa a 10-a, cu FC Braşov. Plata chiriei se va face la cursul de schimb din data facturării: „Negocierile au durat mult, deoarece a fost vorba de un parteneriat şi vorbim de un brand extrem de puternic. Ne aflăm la finalul unui capitol de suferinţă. Le mulţumesc celor din Consiliul Judeţean pentru că au dat dovadă de fayr-play pe întreaga durată a negocierilor. Contractul se poate face public, nu avem niciun fel de secrete“, a declarat Florin Bolchiş, vicepreşedintele Universităţii Cluj, prezent la şedinţa de astăzi.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite