Tu ştii ce bei de la automatele de cafea? Protecţia Consumatorilor Cluj a găsit mai multe nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprafeţe neigienizate, amestecuri vegetale în loc de lapte, lipsa cafelei din automate, sunt doar câteva din neregulile găsite de comisarii Protecţiei Consumatorilor Cluj într-o amplă acţiune de verificare a automatelor de cafea amplasate în incinta unor unităţi de învăţământ, spitale şi alte spaţii publice.

Protecţia Consumatorilor Cluj a verificat un număr de 16 operatori economici care comercializau cafea, capuccino, ceai prin aceste automate. Principalele neconformităţi constatate la jumătate din operatorii economici controlaţi sunt legate de neinformarea completă, corectă şi precisă a consumatorilor asupra caracteristicilor produselor comercializate şi de condiţiile igienice precare.

„Printre problemele găsite se numără lipsa volumului aferent preţului afisat, lipsa cantităţii din componenţa solidă pentru sortimentele de cafea, denumirea improprie a unor produse,  «cafea cu lapte»,  «ciocolata cu lapte», când în fapt, în lista ingredientelor nu se regăsea lapte, ci un amestec vegetal denumit  «albitor de cafea», condiţii igienice precare, suprafeţe neigienizate, urme de scurgeri din produs neîndepărtate", a precizat Mircea Radu, comisar şef la Protecţia Consumatorilor Cluj.

De asemenea, urmare a controlului efectuat s-a constatat faptul că unele aparate au ca sură de apă direct reţeaua de apă potabilă, fiind conectate la sistem, iar altele sunt alimentate din bidoane, neputându-se identifica provenienţa şi prin urmare potabilitatea apei.

Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, din care cinci amenzi în valoare de 7.000 lei şi trei avertismente.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite