Cluj: Omul lui Trump le-a dat sfaturi de criză hotelierilor clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Omul lui Trump le-a dat sfaturi de criză hotelierilor clujeni
Cluj: Omul lui Trump le-a dat sfaturi de criză hotelierilor clujeni

Unul din vicepreşedinţii Trump Organization, Bernd Lembcke, manager la două dintre cluburile de golf ale magnatului american Donald Trump, a împărţit sfaturi „americane” în cele două zile în care a venit pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca.

Chemat la Cluj de o firmă de consultanţă româno-americană să le împărtăşească hotelierilor clujeni din experienţa sa pe timp de criză, Bernd Lembcke s-a catalogat ca un „prim observator” în calea unor posibile investiţii ale organizaţiei lui Trump.

Sfaturi gratuite pentru hotelieri

Cu o experienţă de de 14 ani în imperiul imobiliar al miliardarului american, Bernd Lembcke i-a sfătuit pe hotelierii clujeni să încerce să păstreze veniturile cât mai sus. „Trebuie să-ţi menţii baza de clienţi şi să te asiguri că nu pierzi niciunul. Este important să comunici cu clienţii, să găseşti noi oportunităţi de a aduce clienţi şi să fi atent la cheltuieli”, a spus Bernd Lembcke.

Despre angajaţi, managerul american spune că nu este bine să renunţi la ei şi să găseşti soluţii inovative de a-i păstra, pentru că la sfârşitul crizei să nu fi nevoit să angajezi oameni noi şi neexperimentaţi. „Noi am propus concedii fără salariu tuturor angajaţilor, le-am cerut şi managerilor să-şi ia două săptămâni neplătite, chiar şi eu am fost în două astfel de concedii”, a spus Lembcke.

Firma de consultanţă româno-americană care a organizat masa rotundă de aseară, Magna Consulting, se ocupă de recrutarea de forţă de muncă pentru trei dintre cluburile de golf care aparţin holdingului Trump.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite