Tronsonul Gilău-Nădăşel ar putea fi gata în iulie 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la Autostrada Transilvania ar putea fi reluate în acest an, au precizat astăzi la Cluj, deputatul PDL Petru Călian şi Ion Pantelimon, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj.

Potrivit deputatului PDL, există „voinţă politică" pentru ca tronsonul Gilău-Nădăşel, de doar 8,5 kilometri,  să fie finalizat până cel târziu în iulie, anul viitor.

O eventuală reziliere a contractului cu firma americană Bechtel, spune acesta, nu este agreată în acest moment. „O reziliere a contractului ar însemna noi întârzieri pentru Autostrada Transilvania. Nu ne dorim acest lucru. Se vor găsi soluţii pentru renegocierea preţurilor practicate de constructor, care trebuie coborâte. De asemenea, pentru deblocare, trebuie achitate restanţele către Bechtel", a explicat Călian. Suma datorată se ridică la 112 milioane de euro. Dacă discuţiile vor avea un final pozitiv, deputatul a estimat că tronsonul Gilău-Nădăşel ar putea fi gata vara viitoare.

Negocierile de la Guvern cu cei de la Bechtel sunt în decurs de finalizare, a declarat Ion Pantelimon, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj.„Există informaţii potrivit cărora Bechtel ar fi dispusă să cedeze în privinţa preţului", a precizat Pantelimon. Până în 2012 ar putea să se demareze lucrările și pe tronsonul 3C, din Bihor (63,7 kilometri), a explicat acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite