Tribunalul a anulat licitaţia pentru Sala Polivalentă. Primăria face recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta Sala Polivalentă în proiectul propus de CON A. În stânga este Cluj Arena.
Aşa va arăta Sala Polivalentă în proiectul propus de CON A. În stânga este Cluj Arena.

Tribunalul Cluj a dispus, astăzi, anularea licitaţiei privind construirea Sălii Polivalente, în condiţiile în care peste 45% din lucrări sunt finalizate. Anularea a fost cerută de ACI, una dintre firmele care au participat la procedura de licitaţie, pe motiv că preţul cu care a fost adjudecat contractul - 50,9 milioane de lei - este prea mic. 

ACI şi asociaţii, TIM, Das Engineering şi Bogart Construcţii, au contestat în primăvara anului trecut rezultatul licitaţiei pentru construirea sălii polivalente de lângă Cluj. Compania a contestat preţul de 50,9 milioane de lei propus de  firma CON-A Sibiu, arătând că, în realitate investiţia ar fi mult mai mare. Avocatul contestatarului a susţinut că din raportul unui evaluator rezultă că sala ar costa 105 milioane de lei. În caietul de sarcini, costurile sălii au fost evaluate între 52,5 şi 105 milioane de lei.

Licitaţie anulată

Tribunalul Cluj a dat, astăzi, câştig de cauză firmei ACI şi a anulat licitaţia desfăşurată în 2010. Aceasta în condiţiile în care mai mult de 40% din lucrările la Sala Polivalentă sunt finalizate. Hotărârea poate fi atacată în termen de 5 zile de la comunicare, iar Primăria a anunţat că va face recurs.
 „Faţă de acestea, Primăria municipiului Cluj-Napoca va ataca sentinţa Tribunalului Cluj, având în vedere faptul că instanţa s-a pronunţat pe chestiuni care nu fac obiectul procesului intentat de către ACI,  va solicita lămurirea dispozitivului, deoarece consideră că decizia comisiei de evaluare a fost cea corectă şi urmăreşte utilizarea eficientă a fondurilor publice, principiul prevăzut la art 2 din OUG 34/2006, privind achiziţiile publice“, se arată într-un comunicat trimis, ieri, presei.

Cele trei oferte

Primăria municipiului Cluj-Napoca a desemnat în luna noiembrie 2010 câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţii “Sală Multifuncţională de Sport, Aleea Stadion, f.n., Municipiul Cluj-Napoca”.  Societatea desemnată câştigătoare este CON – A cu oferta de 50.926.063,83 lei fără TVA şi 36 luni calendaristice termen de execuţie. Criteriul de atribuire a fost, conform OUG 34/2006, preţul cel mai scăzut. 
Licitaţia a avut loc în 19 noiembrie, pe portalul electronic de achiziţii, www.e-licitatie.ro publice. Ofertele depuse în termen au fost:


1.    CON – A  – 50.926.063,83 lei fără TVA – 36 luni calendaristice
2.    DAFORA – 88.273.678,21 lei fără TVA – 36 luni calendaristice
3.    ACI – 91.874.820 lei fără TVA – 36 luni calendaristice

Plângere în instanţă

Societatea ACI a depus o plângere în instanţă solicitând anularea adresei de comunicare a raportului procedurii, care a fost respinsă de către Tribunalul Cluj ca inadmisibilă. În urma sentinţei de fond, în conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind achiziţiile publice şi ca urmare a unui punct de vedere oficial al ANRMAP privind dreptul autorităţii contractante de a încheia contractul de achiziţie publică, municipalitatea a semnat contractul de execuţie şi proiectare cu compania desemnată câştigătoare la licitaţie, Con A.  
Ulterior acestui moment, compania ACI a atacat cu recurs seninţa Tribunalului Cluj şi în cursul anului 2011, ulterior semnării contractului mai sus menţionat Curtea de Apel a dispus casarea şi rejudecarea pe fond a contestaţiei. Pe rolul Tribunalului Cluuj a fost înregistrată astfel din nou, contestaţia iniţială a ACI, care a beneficiat de această dată de o judecare pe fond. Soluţia pronunţată în noul dosar este cea pronunţară azi, 22 martie 2012. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite