Tribunalul a decis: Milionarul clujean Liviu Florian va fi judecat după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei inculpaţi din dosarul „Mită la Vama Halmeu”, Liviu Florian, Ion Savu şi Ioan Romeo Niţu vor rămâne în arest în timpul judecăţii. Şedinţa de judecată pentru verificarea legalităţii şi temeiniciei arestului inculpaţilor s-a încheiat astăzi la ora 15.00, la Tribunalul Satu Mare.

Astăzi a avut loc şedinţa de judecată pentru verificarea legalităţii şi temeiniciei arestării inculpaţilor Liviu Florian – trimis în judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, Ion Savu – trimis în judecată pentru complicitate la cele două infracţiuni de trafic de influenţă, respectiv Ioan Romeo Niţu – judecat pentru două infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă. Dezbaterile privind legalitatea şi temeinicia arestului au început la ora 13.00 şi s-au încheiat la ora 15.00, cu verdictul de a rămâne în arest.

Vor fi transferaţi la Penitenciarul Oradea

"Judecătorul de la Tribunalul Satu Mare a verificat temeinicia şi legalitatea menţinerii  în arest a celor trei inculpaţi din dosar, urmând ca aceştia să fie transferaţi din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, cel mai probabil, în Penitenciarul Oradea, cazul fiind de competenţa", spune judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.
Cei trei au fost reţinuţi de poliţişti la data de 3 februarie şi arestaţi pentru 29 de zile în 4 februarie. Pe parcursul urmăririi penale, desfăşurată până săptămâna aceasta, 22 martie, aceştia au avut mai multe tentative de a scăpa din arest, însă magistraţii de la Curtea de Apel Oradea au respins toate recursurile formulate în acest sens.

Au la dispoziţie 24 de ore pentru a formula recurs

„Cei trei au fost în arest timp de 47 de zile în cursul urmăririi penale, iar din 22 ei au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie. Astăzi s-a verificat legalitatea şi temeinicia menţinerii arestului, urmând ca de acum să aibă loc verificări doar din 60 în 60 de zile. Până mâine la ora 15.00, inculpaţii au dreptul să formuleze recurs privind hotărârea magistratului”, mai spune judecătorul Nemeş.
Totodată, judecătorul spune că cei trei inculpaţi vor sta în arest cât va fi necesar, însă nu mai mult decât prevede Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în aceste cazuri.

În ceea ce o priveşte pe Nicoleta Dobrescu şi pe Florin Feher, aceştia vor fi judecaţi în stare de libertate.

Citeşte aici despre implicarea lui Liviu Florian în cazul „Mită la vama Halmeu“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite