Trei studenţi clujeni, vicecampioni mondiali la competiţia „Imagine Cup“, organizată de Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft pregătește lansarea unei tablete concurente iPad  (foto: adevarul)
Microsoft pregătește lansarea unei tablete concurente iPad (foto: adevarul)

Echipa alcătuită din Gabriel Bogdan Bondor (UBB), Cristian Roşu (UTCN) şi Paul Sucală (UTCN), numită „Complex", s-a clasat pe locul secund la secţiunea Windows Azure Challenge a competiţiei „Imagine Cup", aducând pentru prima dată la Cluj un astfel de premiu. Studenţii au fost coordonaţi de conf.dr. Simona Motogna (UBB).

„Imagine Cup", desfăşurat la Sydney, între 5 şi 11 iulie 2012, este o competiţie organizată de Microsoft fiind considerată cea mai importantă întrecere de dezvoltare de software. A adus la un loc peste 1,3 milioane de studenţi din 183 de ţări de-a lungul celor 10 ediţii desfăşurate până acum.

La ediţia 2012 a concursului organizat de Microsoft, România a fost reprezentată de patru echipe, printre care echipa „Complex", formată din Gabriel Bogdan Bondor (UBB), Cristian Roşu (UTCN) şi Paul Sucală (UTCN).

Proiectul cu care echipa clujeană a obţinut locul II în lume, intitulat Seedbit, constituie o platformă web care foloseşte serviciile Windows Azure. Platforma se adresează companiilor, ONG-urilor şi tuturor celor care vor să se ajute şi să se implice în cauze umanitare. Tinerii au vrut prin proiectul lor să educe oamenii ca să-şi ajute semenii la nevoie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite