Trei piaţete noi în Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţete noi în oraş
Piaţete noi în oraş

Primăria va ameaja trei piaţete în zona Gării, a Operei Maghiare şi în faţa Sălii. Lucrările vor începe în 2012, iar zonele vor dispune de spaţii verzi şi mobilier urban.

Lucrările de amenajare a piaţetelor sunt incluse într-un proiect european, astfel că municipalitatea va contribui cu doar 2% din suma necesară. „Aşteptăm avizul final de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Bugetul total al proiectului este de aproape 90 de milioane de lei, din care 98% vor fi bani europeni", susţine primarul Sorin Apost. Aceste spaţii noi create vor  remedia şi disfuncţionalităţile existente în acest momet. De exemplu, prin amenajarea piaţetei din zona Operei Maghiare legătura cu Parcul Central se va face direct. În zonele în care există refugii de tramvaie piaţetele vor fi pavate cu dale de beton, iar restul suprafeţelor vor fi pavate cu piatră natural.

Străzile oraşului, reamenajate

Un exemplu de piaţetă care se va realiza este şi cea din faţa Sălii Polivalente. Până în prezent, lucrările la Sala Polivalentă au fost realizate în proporţie de 38%, iar piaţeta va reprezenta un spaţiu de întâlnire pentru clujeni. În zona Gării, municipalitatea propune gruparea circulaţiei auto şi a tramvaielor, astfel încât să nu existe zone conflictuale între circulaţia tramvaiului, circulaţia auto şi cea pietonală. „Structurarea zonelor de parcaj public şi a staţiilor de taxi reprezintă o prioritate a amenajării propuse, inclusiv prezenţa mobilierului urban destinat aşteptării", explică reprezentanţii municipalităţii.  Reabilitarea spaţiului stradal implică şi restructurarea liniilor şi benzilor funcţionale, astfel încât să existe trotuare cât mai generoase, piste de biciclete şi bandă de parcare. Durata de implementare a proiectului este estimată la 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite