Trei persoane reţinute în urma descinderilor DIICOT Cluj. UPDATE: Două persoane au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au emis, ieri, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pe numele a trei persoane acuzate de înşelăciune în formă calificată şi constituire de grup infracţionat organizat.

UPDATE: Două persoane din cele trei reţinute, ieri, de procurorii DIICOT Cluj, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Potrivit lui Mircea Hrudei, procurorul-şef DIICOT Cluj, măsura arestului preventiv a fost cerută pentru două persoane, respectiv Mihai Cosmin Cordea şi Daniel Traian Sălăjan. „Pentru moment am cerut arestarea a două persoane“, a arătat Hrudei.

Comisarul Horea Oltean, şeful BCCO Cluj, a precizat că una dintre persoane este din Cluj, iar fiecare dintre cele trei Servicii Teritoriale ale DIICOT care au efectuat, ieri, descinderi, şi-a instrumentat propriul dosar. „La Cluj este vorba de înşelăciuni comise firmelor de leasing, iar maşinile achiziţionate erau de lux“, a spus Oltean.

Ca urmare a descinderilor de ieri dimineaţă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj, trei persoane suspecte de comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă calificată şi constituire de grup infracţional organizat, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Potrivit procurorului-şef DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, în cursul zilei de ieri, procurorii au audiat mai multe persoane, dintre care doar trei au fost reţinute. „În cursul zilei de astăzi, cei trei vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Grupul infracţional se ocupa cu preluarea în leasing a maşinilor de lux, autoturisme care ulterior erau vândute în străinătate“, a precizat procurorul. Propunerea de arestare preventivă va fi judecată de magistraţii Tribunalului Cluj.

Prejudiciu de 700.000 de euro

În cursul zilei de ieri, la nivel naţional, procurorii DIICOT Alba, Cluj şi Vâlcea, au efectuat percheziţii domiciliare în 47 de locaţii. La Cluj, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au efectuat 8 percheziţii domiciliare, dintre care o parte în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăus şi Bihor.
Suspecţii sunt bănuiţi că ar fi membrii grupării infracţionale a lui Ion Gorun, vâlceanul acuzat de anchetatori că ar fi „capul“ infracţiunilor. În fapt, porivit informaţiilor prezentate de Biroul de Presă al DIICOT, Ion Gorun, prin intermediul colaboratorilor din ţară, ar fi prejudiciat mai multe firme de leasing de suma de 700.000 de euro.

Anchetatorii arată că membrii reţelei preluau companii fără datorii la stat, dar aflate în proces de încetare a activităţii şi care erau specializate în construcţii. Ulterior, aceste companii erau trecute pe numele unor persoane fără adăpost sau foarte sărace, după care pe baza documentaţiei legale, achiziţionau diferite autovehicule în regim de leasing de la companiile specializate.

Maşinile de lux preluate, erau comercializate în străinătate, după ce iniţial, li se întocmeau acte false.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite