Trei mii de litri de alcool, confiscat la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoutilitara cu alcool a fost oprită de vameşi
Autoutilitara cu alcool a fost oprită de vameşi

Inspectorii vamali din Cluj au confiscat, aseară, dintr-o autoutilitară oprită în trafic pe Drumul European 58, o cantitate de trei mii de litri de alcool etilic în valoare de peste 56.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, în urma unui filtru rutier efectuat pe Drumul European 58, inspectorii vamali au găsit într-o maşină care era oprită între localităţile Urişor şi Căşei, judeţul Cluj, în dreptul unei fabrici de cherestea şi mobilă, trei mii de litri de alcool etilic.


"Inspectorii vamali au descoperit la bordul autovehiculului trei mii de litri de alcool etilic, de concentraţie 96 la sută, ambalat în recipiente a 1.000 litri, fără a fi introdus în sistemul de accizare şi având o valoare de piaţă de aproximativ 240.000 de lei (56.075 de euro)", se arată în comunicat.
Inspectorii vamali au confiscat întreaga cantitate de alcool etilic, precum şi autoutilitara, estimată la 8.000 de lei.

Totodată, inspectorii vamali, împreună cu lucrători ai Poliţiei Judeţene Cluj, l-au identificat şi pe proprietar, care are domiciliul în Târgu Mureş.
De asemenea, echipaje mobile din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, au descoperit, în localitatea Petea, într-o maşină înmatriculată în Ungaria, 6.730 de pachete de ţigări, de diferite mărci, fără timbru fiscal, de provenienţă duty-free, având o valoare de piaţă de aproximativ 18.532 de lei (4.330 de euro), marfa fiind confiscată.

Totodată, alte echipaje mobile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj au descoperit în localitatea Halmeu, judeţul Satu Mare, în urma unor controale în trafic, 1.800 de pachete de ţigări, de diferite mărci, netimbrate, cu o valoare de piaţă estimată la 7.750 de lei (1.811 euro) şi în acest caz marfa fiind confiscată.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite