Trei clujence, în lotul României pentru Cupa Mondială la handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, a anunţat azi lotul României pentru Cupa Mondială. Printre jucătoarele convocate se regăsesc şi trei clujence de la "U" Jolidon.

Voina a anunţat, marţi, lotul pentru Cupa Mondială de la Aarhus, care va fi format din următoarele jucătoare:

Portari: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Denisa Dedu;

Jucătoare de câmp: Valetina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Ionela Stanca, Florina Chintoan, Ramona Farcău, Ada Nechita, Magda Paraschiv, Adina Fiera, Carmen Cartaş, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Mihaela Tivadar, Carmen Amariei, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Amelia Busuioceanu şi Roxana Han.

"În lot sunt incluse şi cele trei jucătoare de la Cluj, Tivadar, Paraschiv şi Chintoan, care nu se vor prezenta la reunire, din cauză că pregătesc participarea la turneul din Danemarca, din turul doi al Ligii Campionilor. În funcţie de evoluţia lor acolo şi ce se va întâmpla ca rezultate, vor veni direct la Aarhus, unde va fi echipa naţională. La acelaşi turneu va participa şi portarul Tereza Pîslaru, care joacă la RK Zajecar. Avem nevoie la echipa naţională de fete care sunt dispuse să lupte şi sunt în formă, iar un exemplu este cooptarea portarului de la tineret, Denisa Dedu, dar şi revenirea Ameliei Busuioceanu", a explicat Voina.

Reunirea echipei naţionale va avea loc în 12 septembrie, la Bucureşti, unde jucătoarele vor rămâne şi în pregătire pentru Cupa Mondială, care se va derula între 20 şi 25septembrie.

În grupa A a competiţiei vor juca echipele Norvegiei, României, Franţei şi Germaniei, iar în grupa B cele ale Suediei, Rusiei, Spaniei şi Danemarcei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite