Trei marocani, studenţi „ilegali“ la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marocanii vor fi trimişi în ţara lor. Foto: arhivă
Marocanii vor fi trimişi în ţara lor. Foto: arhivă

Trei cetăţeni din Maroc, studenţi la universităţi clujene, vor fi returnaţi în ţara de origine după ce autorităţile române au stabilit că aceştia stăteau ilegal în judeţul Cluj.

Poliţiştii de la Oficiul Român pentru Imigrări - Serviciului pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, marţi, o acţiune cu scopul combaterii şederii ilegale a străinilor în municipiul Cluj-Napoca, fiind depistaţi trei cetăţeni din Maroc care stăteau ilegal la Cluj.

„Cetăţenii în cauză au avut reglementat dreptul de şedere până începutul lunii noiembrie în calitate de studenţi la U.M.F. Cluj - Napoca şi U.B.B. Cluj - Napoca. Din verificări a rezultat că pe numele a doi străini au fost emise în luna noiembrie decizii de returnare prin care erau obligaţi să părăsească ţara în 15 zile. Cei doi au fost duşi sub escortă la centrul de cazare a străinilor luaţi în custodie publică din Arad, urmând să fie returnaţi în ţara de origine. De asemenea, străinilor li se va acorda o interdicţie de intrare în România pentru o perioadă de un an”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Conform sursei citate, din cauza faptului că al treilea străin nu a făcut niciun demers legal în vederea prelungirii dreptului de şedere pe teritoriul ţării, pe numele său a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile şi a fost amendat cu 800 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite