Cluj: VIDEO 101 temerari la Traversarea Tarniţei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

54 de înotători s-au întrecut în proba de 1.500 de metri a concursului, iar 47  luat startul la "proba regină", de 6.500, de la „Traversarea Tarniţei”. Marii câştigători au fost Alexandra Ioana Popa şi Vlad Zinca. Cei doi au terminat cursa împreună, după o oră şi 45 de minute.

UPDATE 5: Piteştenii Ioana Alexandra Popa (18 ani) şi Vlad Zinca (17 ani) au sosit primii la linia de finiş a cursei de 6.500 de metri. Ei au fos urmaţi de braşoveanul George Munteanu (30 de ani). "A fost foarte greu, mai ales din cauza apei reci. Cel mai dificil mi s-a părut la mijlocul cursei, când mi-am dat seama că mai am de înotat aceeaşi distanţă pe care deja o parcursesem", a spus Ioana Alexandra Popa. "Înot de la vârsta de şase ani", a completat colegul ei, care a ieşit din apă aproape îngheţat şi a fost luat în primire imediat de organizatori. Tânărul şi-a revenit, însă, în scurt timp.

UPDATE 4:
Câştigătoarea cursei de 1.500 de metri, Luciana Andron, a folosit pe parcursul competiţiei labe speciale pentru înot, astfel că, potrivit ei, va fi descalificată. În aceste condiţii, olandeza Anne Schmidt va fi declarată învingătoare.

UPDATE 3:
Încă trei persoane au renunţat la cursă

UPDATE 2:
Alţi 11 participanţi la proba de 6.500 de metri au abandonat.

UPDATE1:
Alin Doagă, de la CSM Piteşti, este primul sportiv care a abandonat cursa de 6.500 de metri, după parcurgerea unei treimi a distanţei

UPDATE: Vlad Zinca, înotător la Clubul Sportiv Municipal Piteşti este pe primul loc după primii 1.000 de metri ai cursei de 6.500 de metri

Citeşte şi 

O olandeză printre lostriţele uriaşe din Tarniţa

La ora 10.00, participanţii la proba de 1.500 de metri şi-au pornit „aventura”, dar unii dintre ei au renunţat înainte de a trece linia de sosire. Motivul invocat de toţi cei care s-au retras din cursă a fost temperatura scăzută a apei, aproximativ 19 grade Celsius, conform organizatorilor. „Aşa frig nu mi-a fost niciodată”, a spus o concurentă care a abandonat la câteva minute după start.

Campioana cursei de 1.500 de metri a fost Luciana Andron, care a terminat competiţa în 24 de minute. Ea a fost urmată de olandeza Anne Schmidt şi de Daniel Bogdan Chiriac. „A fost foarte distractiv. Mi-a plăcut mult concursul”, a spus Anne Schmidt, fostă înotătoare de performanţă. Ea a mărturisit că a luat parte la concurs mai degrabă din întâmplare. Aflată în Cluj pentru un curs de vară, a decis să participe când a auzit de competiţie şi nu regretă deloc pasul făcut. 

La fel de entuzismat de concurs a fost şi Laurenţiu Haiducu, cel mai tânăr participant, în vârstă de numai opt ani. „De doi ani, de când fac înot, mă pregătesc pentru Traversarea Tarniţei”, a mărturisit Laurenţiu, care a terminat concursul după aproximativ 35 de minute.

La ora 11.00 s-a dat startul „probei regină” a competiţei, cea care presupune un traseu de 6.500 de metri. Cei 47 de concurenţi au plecat de la debarcaderul aflat în zona barajului, iar peste aproximativ două ore sunt aşeptaţi la linia de sosire, aflată la coada lacului. Organizatorii au anunţat că, în cazl în care vremea se înrăutăţeşte şi se stârneşte o furtună, cu descărcări electrice, competiţia va fi oprită.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite