Cluj: Transport în comun modern şi nepoluant în zona metropolitană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre subiectele discutate astăzi în dezbaterea pentru Planul Integrat de Dezvoltare al Zonei Metropolitane Cluj a fost cel al transportului în zona metropolitană, care urmează să fie preluat de RATUC.

CITEEŞTE ŞI:

Braşov: Zona metropolitană se fărâmiţează


„Este foarte importantă satisfacerea nevoilor de transport ale populaţiei locale şi în tranzit. Astăzi transporturile sunt cumva separate, există o cerere a persoanelor care locuiesc în comunele învecinate, însă nu există staţii, există suprapuneri, traficul este puţin bulversat”, a spus primarul Sorin Apostu, care spune că ar fi benefică o ordonare şi coordonare a traficului şi creearea unor condiţii de transport cât mai civilizate şi atrăgătoare pentru populaţie.

Directorul Regiei Autonome de Transport Urban de Călători (RATUC), Liviu Neag, a precizat că logistica şi dotarea regiei permite extinderea activităţilor de transport în zona metropolitană, după modelul pe care l-a observat şi în cazul altor regii similare din ţară. Unul dintre proiectele pentru care se va încerca obţinerea de finanţare este refacerea liniei de tramvai, dar şi dezvoltarea acesteia în afara municipiului, utilizarea de combustibili alternativi în transportul în comun.

Alte proiecte privind transportul în comun prevăd supravegherea prin GPS a autobuzelor, care va permite afişarea în staţii a timpilor de sosire şi implementarea unui sistem de ticketing care să înlocuiască clasicul sistem de compostare. Prin acesta, clujenii vor plăti în funcţie de timpul petrecut în transportul în comun şi nu după numărul de linii pe care le schimbă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite