Cluj: Autostrada Transilvania va fi finalizată în grabă, din banii de rezervă ai Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste jumătate din totalul de 100 milioane lei alocate CNADNR din Fondul de rezervă bugetară este destinat lucrărilor la autostrada Bechtel, unde premierul interimar, Emil Boc, doreşte să inaugureze în decembrie primii 42 de kilometri, din aceeaşi sursă fiind transferaţi bani şi pentru centura Cluj.

Mai citeşte şi:

  • Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat în 10 zile
  • Autostrada Transilvania, văzută din elicopter



Guvernul a decis recent ca bugetul Ministerului Transporturilor să fie suplimentat cu 100 milioane lei, pentru investiţii ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Banii sunt alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Din totalul acestei sume, 60 milioane lei au fost acordate pentru lucrări la Autostrada Braşov-Cluj-Borş, iar 10 milioane lei au fost alocate pentru centura ocolitoare Cluj Est.

Alte proiecte CNADNR finanţate din suma alocată de la Fondul de rezervă bugetară sunt fluidizarea traficului pe DN 1 şi centura rutieră în zona de nord a municipiului Bucureşti (20 milioane lei) şi drumul de centură în municipiul Oradea (10 milioane lei).

Guvernul justifică alocarea banilor prin necesitatea menţinerii ritmului corespunzător de execuţie a lucrărilor, în vederea punerii în funcţiune a unor obiective care să asigure fluidizarea traficului rutier.

Premierul interimar, Emil Boc, a declarat, miercuri, că Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2009 mai conţine în prezent doar 7 milioane lei. El a explicat astfel că Executivul nu poate plăti fermierilor în acest an subvenţia totală pentru creşterea animalelor.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite