Cluj: Transilvania Jazz Festival, răpus de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Transilvania Jazz Festival, răpus de criză
Cluj: Transilvania Jazz Festival, răpus de criză

Unul din evenimentele culturale de mare ţinută ale Clujului va fi scurtat, de la cinci la trei zile, iar organizatorii au fost nevoiţi să renunţe la multe din numele mari anunţate. Bugetul festivalului de jazz este de doar 10.000 de lei, faţă de 155.000, cel de anul trecut

Organizatorii au aşteptat până în ultimul moment anunţarea defăşurării celei de-a treia ediţii a Transilvania Jazz Festival, la Cluj, prevăzut iniţial pentru perioada 16 - 20 octombrie. Bugetul festivalului era până ieri, moment în care compania Rosal şi-a confirmat sprijinul financiar, de doar 5.000 de lei, bani alocaţi de către autorităţile clujene. Fără aportul Rosalului, care a dublat bugetul festivalului, acesta nu ar mai fi avut loc anul acesta.

Festival cu buget de criză

„Nu am găsit bani. Ne bucurăm că totuşi reuşim să-l facem şi că îl putem continua, pentru că sunt o mulţime de festivaluri care s-au amânat în această perioadă din cauza crizei financiare”, a declarat Simona Hodoş, directorul festivalului, cea care a iniţiat proiectul la Cluj.

Festivalul va avea totuşi  loc, însă, acesta se va desfăşura cu un buget redus, de 10.000 de lei, faţă de 155.000, cel de anul trecut. Potrivit Simonei Hodoş, şi banii alocaţi de autorităţile locale au fost drastic diminuaţi, de la 75.000 de lei anul trecut, la doar 5.000, anul acesta. „Nu vreau să comentez acest aspect şi nici să politizez festivalul. E un mare câştig că festivalul va avea loc”, a explicat Hodoş.

În acest context, organizatorii au fost nevoiţi să renunţe la două din cele cinci zile, atât cât ar fi trebuit să dureze festivalul, dar şi la multe din numele importante anunţate iniţial.

Nume mari, pe bani puţini

Acesta va fi organizat la Casa de Cultură a Studenţilor în perioada 18 - 20 octombrie. Chiar dacă nume importante de pe scena jazzului internaţional precum George Cables, saxofonistul Ravi Coltrane sau bateristul Billy Cobham nu vor mai concerta la Cluj, organizatorii au promis concerte de înaltă ţinută. „Vor fi nume mai mult decât interesante, un program mai mult decât onorabil”, a precizat Hodoş. Printre artiştii care vor cânta la Cluj se numără Potage du jour (Elveţia), Sound-check (Polonia), Teodora Enache Trio sau Pulcinella (Franţa). Biletele pentru aceste concerte au fost puse în vânzare azi, la Casa de Cultură a Studenţilor, dar şi la librăria Cărtureşti.

Program Transilvania Jazz Festival

Concert                                    Dată şi oră

Potage du jour (Elveţia)         18 oct., 19.00

Sound-check (Polonia)          18 oct, 20.00

Fever (Cluj-Napoca)               19 oct, 19.00

Teodora Enache Trio              19 oct, 20.00

Pulcinella (Franţa)                    20 oct, 19.00

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
image
image
image
image

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite