Cluj: Kaufland ridică un centru logistic lângă Autostrada Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Kaufland ridică un centru logistic lângă Autostrada Transilvania
Cluj: Kaufland ridică un centru logistic lângă Autostrada Transilvania

Compania de retail Kaufland va construi un centru logistic pentru produse alimentare şi nealimentare în comuna Mihai Viteazu din judeţul Cluj, în imediata apropiere a Autostrăzii Transilvania.

Potrivit primarului din Mihai Viteazu, Ioan Zeng, citat de Mediafax, Kaufland a primit autorizaţia pentru utilităţi şi ar trebui să obţină în aceste zile avizul de mediu, care îi va permite companiei să solicite autorizaţie de construcţie.

Lucrările, care se vor desfăşura în două etape, ar putea începe în acest an. În prima etapă, suprafaţa totală a clădirilor construite va fi de 52.800 de metri pătraţi, iar în a doua parte a proiectului vor fi ridicate construcţii cu o suprafaţă totală de 75.700 de metri pătraţi, a afirmat primarul comunei.

Astfel, după finalizarea celor două etape, suprafaţa totală parcului logistic va ajunge la 128.500 de metri pătraţi.

Spaţiile aferente centrului logistic presupun amenajarea de spaţii verzi de 85.700 de metri pătraţi, căi de acces auto şi pietonale pe o suprafaţă de 125.800 de metri pătraţi, 23.000 de metri pătraţi de parcări şi bazine de apă pe un teren 20.000 de metri pătraţi.

Au cumpărat aproape 40 de hectare
Zeng a precizat că suprafaţa de teren cumpărată de retailer de 38,5 hectare, centrul logistic Kaufland urmând să fie deservit de circa 1.000 de angajaţi. Finalizarea lucrărilor la parcul logistic Kaufland, companie din grupul german Schwarz, este programată pentru anul 2012. Reprezentanţii Kaufland nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Kaufland mai deţine un centru logistic, la Ploieşti, cu o suprafaţă totală de 75.000 de metri pătraţi, care aprovizionează în prezent toate magazinele reţelei din România.

Credit de 150 de milioane de euro
La începutul lunii iunie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a aprobat un împrumut de 150 de milioane de euro către Kaufland, pentru finanţarea expansiunii reţelei de hipermarketuri cu profil de discount în România şi Bulgaria. Valoarea totală a proiectului de extindere a retailerului este 300 de milioane de euro.

Potrivit instituţiei financiare, împrumutul va fi utilizat pentru construcţia şi operarea a 20 de magazine în România şi 13 în Bulgaria, care vor fi deschise în special în oraşele mici.

Retailerul deţine în România o reţea de 41 de hipermarketuri cu profil de discount. Ultima unitate a fost deschisă la sfârşitul lunii iulie la Reşiţa, iar următorul magazin va fi inaugurat în luna septembrie la Slobozia.

Investiţia medie într-un hipermarket Kaufland este de 8-10 milioane de euro, numărul mediu de angajaţi pe unitate fiind de 150 de angajaţi.

Grupul Schwarz mai este prezent pe piaţa românească prin compania de retail cu profil de discount Lidl România, care ar putea deschide primele magazine la începutul anului viitor.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite