Traian Băsescu din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Aciu joacă în rolul lui Băsescu în trupa Divertis
Marius Aciu joacă în rolul lui Băsescu în trupa Divertis

A început să joace într-o trupa de umor în facultate şi a ajuns cunoscut datorită emisiunilor „Ştirile de sâmbăta asta“ şi „Canalul de Ştiri“. Acum el intrerpretează, în Divertis,  rolul preşedintelui Băsescu.

Marius Aciu a cochetat cu umorul încă din 1983, când în anul I de facultate a scris primele texte comice, în Gazeta de la Mecanică. Ulterior şi-a făcut propria brigadă de umor, cu care a susţinut primul spectacol la doar trei zile de la înfiinţare. „Nici nu se compară felul în care se făcea atunci umor, cu ce se întâmplă acum.

Sunt atât de multe subiecte acum. Orice politician poate deveni un subiect foarte bun de umor. Pe vremea aceea era extrem de greu să-ţi găseşti subiecte”, a explicat Marius. Printre subiectele care făceau, atunci, deliciul publicului erau cele legate de studenţie, cursuri, examene sau profesori.

„Acum orice se poate spune direct. Atunci era o adevărată glorie să te legi de decan, de pildă. De aceea, doi ani mai târziu am desfiinţat brigada, din cauza cenzurii. Ni s-a cerut să schimbăm anumite texte şi nu am acceptat acest lucru”, îşi aminteşte umoristul.

Succes la nivel naţional cu Trofin şi Uscat

S-a orientat ulterior spre radio, realizând alături de Constantin Trofin la Radio Cluj, mai apoi la TVR Cluj, primele emisiuni de umor din oraş. „Făceam benzi întoarse, pseudo-interviuri, ştiri pe scurt, un preambul la ce a însemnat emisiunea <<Ştirile de sâmbăta asta>>. Ceea ce fac acum Cârcotaşii, noi făceam demult“, spune Marius Aciu.

Alături de Constantin Trofin şi Ovidiu Uscat, clujeanul a cunoscut succesul prin diverse proiecte de televiziune, precum „Ştirile de sâmbăta asta“ (TVR) sau Canalul de ştiri (Antenta 1), unde scria o mare parte din textele umoristice. De asemenea, el juca şi rolul unor personaje, precum cel al unui reporter, al unui om de ştiinţă sau a unei femei în vârstă care dorea să ştie „totul despre sex”.  În 2003, în cadrul proiectului de la Antena 1, a cunoscut-o şi pe actriţa Paula Chirilă, cunoscută la acea vreme drept Eva, prima „asistentă” de televiziune a unei emisiuni din România, cu care s-a căsătorit în 2005.

Traian Băsescu din Ardeal

Din luna octombrie, a fost cooptat în proiectul Divertis – Land of Jokes, difuzat la Pro TV, unde joacă şi soţia acestuia. El a primit rolul preşedintelui Traian Băsescu. Dacă până acum a jucat doar personaje inventat, spune că nu este deloc uşor să imite persoane celebre: „Nu am pretenţia că joc cel mai reuşit Băsescu. Totul e să aduci ca voce şi fizic un pic din personaj. Nu e deloc uşor să imiţi, pentru că poţi ieşi foarte uşor din vocea lui Băsescu“.

Unul din momentele amuzante de la filmări s-a consumat încă de la primul episod, când colegii i-au atras atenţia că Băsescu a fost „prea ardelean”. Cel mai dificil aspect legat de intrarea în pielea personajului lui este montarea perucii, operaţiune ce durează aproape o oră.

Profil

Data şi locul naşterii: 19.04.1963, Cluj-Napoca

Educaţie: Licenţiat în mecanică

Starea civilă: Căsătorit

Ce-i place:

„Îmi place să ascult muzică şi să mă uit la concerte cu muzică progresivă. Am o colecţie de vreo patru metri cu asemenea DVD-uri“

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac manele şi nici OTV-izarea televiziunii. Consider că nu om nu are nimic de câştigat dacă se uită la nenorocirile altora sau dacă îşi spală rufele în public“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite