Tragic: Doi copii şi-au găsit sfârşitul înecaţi într-o fântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doliu în căminul familiei Rusu din Râşca de Sus. Cei doi copii ai familiei s-au încat aseară în fântâna din curte. Medicul ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic, în afară de a constata moartea celor doi copii de 3 ani şi de 5 ani. Poliţiştii şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă.

Tragicul eveniment s-a petrecut aseară, în jurul orei 18.00. „Fântâna era acoperită şi împrejmuită, doar că acel capac nu a fost pus. Suntem oameni săraci, dar copiii erau lumina ochilor întregii familii. Nu-mi dau seama cum s-a putut întâmpla una ca asta!”, a spus una dintre mătuşile celor doi copii. Totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Mama copiilor Ionela Rus lucra în grajd când s-a întâmplat. Martorii spun ca i-au vazut pe cei doi fraţu  jucandu-se în curte. Apoi au auzit strigătele disperate ale mamei. Ajutată de vecini, femeia i-a găsit în cele din urmă în fântână. Medicii chemaţi la faţa locului au încercat sa îi resusciteze, dar nu au mai putut. Lumânări la gura fântânii unde şi-au pierdut sufletul cei doi micuţi. În curte, jucăriile lor au rămas nemişcate. Îşi aşteaptă, parcă, stăpânii, care se vor întoarce între patru scânduri acasă. Hăinuţele stau încă la uscat pe sforile întinse în casă.

Mama, în stare de şoc

Mama copiilor se află în stare de şoc şi nu a pus geană pe geană toată noaptea. “Mi i-a luat Dumnezeu pe amândoi, deodată”, a reuşit să îngaime femeia, printre lacrimi. “Copiii ăştia au fost mereu îngrijiţi, au fost cel mai de preţ lucru pentru fratele şi cumnata mea. Şi la grădiniţă, erau tare îndrăgiţi”, a mai spus mătuşa copiilor. Sătenii spun despre soţii Rusu că, deşi sunt oameni săraci, au muncit mereu pentru ca celor doi copii să nu le lipsească nimic. “Şi la grădiniţă îi duceau curat îmbrăcaţi, aveam mereu merinde. Dar necazul nu te-ntreabă dacă să vină sau nu. Mare păcat!”, a spus Vasile Pop, un bătrân din Râşca de Sus.

“Primăvara a venit cu lacrimi şi durere”

Mătuşile copiilor fac ultimele pregătiri pentru priveghi şi înmormântare. În această după-amiază, trupurile celor doi copilaşi urmează să fie aduse de la Institutul de Medicină Legală Cluj. „Nu pot să cred aşa ceva! Alex şi Andreea abia au aşteptat primăvara, să se poată juca pe afară. Primăvara asta a venit cu lacrimi şi durere”, a mai spus mătuşa copiilor. La înmormântare vor veni şi colegii şi educatoarea micuţilor. “Trebuie să avem putere să facem faţă la tragedie, nu ne putem lăsa doborâţi de durere. Îi vom chema şi pe colegii lor de grădiniţă, pentru că toţi îi iubeau. Copiii ăştia erau ca argintul viu, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu fericiţi”, a mai spus mătuşa lor. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. De asemenea, a fost sesizată şi Protecţia Copilului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite