Cluj: Tragedie cu repetiţie într-o familie clujeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Tragedie cu repetiţie într-o familie clujeană
Cluj: Tragedie cu repetiţie într-o familie clujeană

După ce în urmă cu doi ani îşi îngropa fiica ucisă de prieten, Dorina Lagiu trebuie să-şi conducă şi soţul pe ultimul drum, mort joi dimineaţa în accidentul de muncă de la Protan Dej.

Laghiu Marian Emil, de 44 de ani, a murit, ieri, după ce s-a intoxicat cu amoniac în timp ce remedia o defecţiune la Protan Dej. Un alt coleg a decedat, iar altul este în comă la spital.    

Incidentul s-a produs la filiala din Dej a unei firme specializate în distrugerea deşeurilor animale - Protan. Accidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 în noaptea de miercuri spre joi la ora 1.53. În incinta unei hale de alimentare cu materie primă din cadrul unităţii, unul dintre muncitori a coborât într-un bazin pentru a remedia o defecţiune, la o adâncime de circa 4 metri. Din cauza concentraţiei de gaze acumulate şi a vaporilor de amoniac acestuia i s-a  făcut rău. Trei colegi au coborât în bazin pentru a-l ajuta. Doi dintre ei şi-au pierdut cunoştinţa.  Muncitorul care a încercat să intre ultimul în bazin, observând cele întâmplate a anunţat incidentul la 112.

Între viaţă şi moarte

Muncitorii au fost scoşi la suprafaţă de pompieri. Ancsa Ferencz, de 35 ani, din Dej a fost declarat decedat la faţa locului. Laghiu Marian Emil, de 44 ani, din Căşeiu, a decedat, ieri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Dej. F. Alin Dorel, de 31 ani, din Gâlgău, este internat la Urgenţe la Cluj. Potrivit directorului Spitalului Judeţean, Cristiana Ciortea, pacientul este în comă de gradul trei, şansa de supraveiţuire fiind mică.

Dublă tragedie

Familia unuia dintre cei decedaţi, Laghiu Marian  este distrusă. În urmă cu doar doi ani acesta şi-a condus fiica de 16 ani la groapă, ea fiind ucisă de iubitul ei. Cristina Laghiu era eleva în clasa a X-a, când prietenul cu care avea o relaţie de doi ani, Robert Janos Hunyadi, a omorât-o chiar în camera ei cu un cuţit de bucătărie. Se pare că motivul a fost faptul că fata a interupt legăturile cu el, deoarece dorea să-şi continue studiile şi nu să se căsătorească cu el, în ciuda insistenţelor acestuia. După crimă, tânărul s-a sinucis.

După acea tragedie, părea că viaţa familiei Laghiu a intrat în normal. Dorina Laghiu a plecat la muncă în Italia. În urmă cu două luni, ea a venit acasă la nunta fiului lor. Ieri, ea a fost anunţată că trebuie să se întoarcă să-şi îngroape bărbatul. 

 „Am aflat de la ştiri” 

Sora lui Laghiu Marian  este revoltată pe conducerea societăţii Protan Dej, pentru că nu au fost anunţaţi de cele întâmplate. „Vă daţi seama ce şoc am suferit când am aflat de la vecini şi de la ştirile de dimineaţă de accident. La spital nu am fost lăsaţi să intrăm, şi nu am primit niciun fel de informaţie, ne-au zis doar că este decedat în urma unui accident de muncă”, a spus aceasta. Ea a adăugat că un se aşteaptă la niciun fel de ajutor din partea firmei.
 
Nu purtau echipament de protecţie

Costin Miu, PR Director al Protan a declarat: „Din primele cercetări, se pare că muncitorii intraseră fără echipamentul de protecţie obligatoriu. Protan a declanşat o anchetă internă pentru a constata dacă normele de protecţia muncii au fost respectate”.

Accidentul este investigat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, de Poliţie şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej. Directorul ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat că cei trei muncitori s-au intoxicat cu vapori de gaz rezultaţi în urma procesului de macerare a resturilor animaliere.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite