Traficul pe Aeroportul Cluj, aproape dublu faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a crescut, în primele două luni ale acestui an, cu 40 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, pe aeroport s-au înregistrat, în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an, 133.894 de pasageri, cu 40 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost 95.360 de pasageri.

Pentru luna februarie 2010, comparativ cu februarie 2009, s-au consemnat creşteri ale traficului atât în privinţa zborurilor interne, fiind 16.539 de pasageri, faţă de 11.481 de pasageri, cât şi în privinţa curselor aeriene internaţionale - 65.859 de pasageri, faţă de 45.306 de pasageri, se arată în documentul citat.

"În contextul creşterii continue a traficului de pasageri, în scopul deservirii optime a celor care aleg ca punct de plecare/sosire Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, vor fi operate de pe aeroportul clujean noi destinaţii, începând din luna iunie", se precizează în comunicatul CJ Cluj.

Astfel, după ce în luna februarie au fost introduse zboruri spre Pisa şi Torino, începând din vară compania aeriană Wizz Air va opera, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, curse spre Zaragoza şi Dusseldorf.

De asemenea, pe timpul verii, compania Tarom va relua zborurile pe ruta Cluj-Napoca - Constanţa. Aceste curse vor decola, în perioada 17 iunie - 26 septembrie, în fiecare zi de joi şi duminică, de la Cluj-Napoca spre Constanţa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite