Cluj: Traficul de pasageri pe aeroport a crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Traficul de pasageri pe aeroport a crescut
Cluj: Traficul de pasageri pe aeroport a crescut

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a crescut, în primele şase luni ale acestui an, cu 5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

David Ciceo, directorul aeroportului, a spus că numărul total de pasageri pe rutele interne şi externe a fost, în intervalul ianuarie-iunie, de 334.673 de persoane, faţă de 319.178 de persoane în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Creşterea traficului de pasageri pe primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, este de 5 la sută. Este o realizare deosebit de importantă în actualul context internaţional al crizei economice şi al scăderii traficului pe aeroporturile europene", a afirmat Ciceo.

Potrivit acestuia, creşterea de cinci la sută se datorează introducerii de noi destinaţii, frecvenţelor ridicate, marketing-ului agresiv şi colaborării bune cu companiile aeriene.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca speră ca până la sfârşitului anului să se menţină creşterea de cinci la sută, astfel încât să se ajungă la 800.000 de pasageri transportaţi, faţă de 752.000 în 2008, potrivit Mediafax.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a introdus, de la trecerea la orarul de vară, curse aeriene noi, printre care cele spre Suceava, iar de acolo spre Viena şi Veneţia, şi Bucureşti, operate de Blue Air, spre Constanţa, aparţinând Tarom, şi spre Madrid, Forli, Treviso şi Palma de Mallorca, operate de Wizz Air.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite