Traficanţii de permise pentru analfabeţi reţinuţi cu ordonanţă de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele suspecţilor au sperat până spre miezul nopţii în faţa DNA Cluj
Rudele suspecţilor au sperat până spre miezul nopţii în faţa DNA Cluj

O treime din persoanele aduse de jandarmi la DNA Cluj, din judeţele Sălaj şi Bihor au primit ordonanţe de reţinere de 24 de ore.

Romii din Şimleul Silvaniei şi alte localităţi din Sălaj şi Bihor, suspectaţi de implicare în afacerea cu permise obţinute în Ungaria au fost transferaţi luni noaptea în arestul poliţiei clujene şi vor fi prezentaţi marţi magistraţilor, cu propunerea de arest preventiv, pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi constituirea de grup infracţional.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit că suspecţii pretindeau sume de circa 2000 de euro de persoană, pentru persoane fără şcoală, pentru a obţine permisul în Ungaria.

Rudele care i-au aşteptat pe cei reţinuţi în stradă, în faţa DNA Cluj ne-au declarat că au recurs la examinarea în Ungaria, datorită pretenţiilor ridicate din ţară. „Noi nu ştim să lucrăm cu calculatorul pentru testare. Avem 4 clase, dar ştim să judecăm să facem punctajul”, ne-a declarat Marian S. unul din cei care au obţinut permisul în Ungaria.

Una din variantele cu care solicitanţii obţineau permisele era prezentarea la examinare cu un translator, care de fapt indica soluţiile corecte ale testului.

Sursele ne-au mai indicat faptul că reţeaua are ramificaţii în întreaga ţară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite