Cluj: VIDEO Traficanţi de maşini prinşi de poliţiştii din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>VIDEO</b> Traficanţi de maşini prinşi de poliţiştii din Bihor
Cluj: <b>VIDEO</b> Traficanţi de maşini prinşi de poliţiştii din Bihor

Poliţiştii orădeni au început urmărirea penală împotriva a opt persoane din judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Timiş, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la înşelăciune. Membrii grupării sunt acuzaţi că au închiriat 15 autoturisme de la societăţi „rent – a - car” din judeţele Bihor, Timiş şi Braşov, pe care nu le-au mai returnat proprietarilor la termenul prevăzut în contract.

„Membrii grupului infracţional sunt acuzaţi de poliţişti că imediat după ce închiriau autoturismele, pe raza localităţii Turda, întocmeau documente false pentru a le putea scoate din ţară. Majoritatea autovehiculelor au fost vândute ulterior în Republica Moldova, cu sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro“, a declarat inspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliţie Bihor.

Capii grupării au fost prinşi în Turda, în urma unei acţiuni de amploare desfăşurată la 29 septembrie. „În cadrul aceleiaşi acţiuni, la care au participat 25 de poliţişti din Bihor, Cluj şi Turda, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în municipiile Cluj-Napoca şi Turda, în urma cărora poliţiştii au identificat documente falsificate ale mai multor autoturisme şi diferite acte ale unor firme «fantomă». Prejudiciul estimat în cauză este de peste 200.000 de euro, din care s-a reuşit până în prezent recuperarea a circa 100.000 de euro, prin indisponibilizarea a opt autoturisme“, precizează inspector Alina Dinu.

Cei trei suspecţi prinşi la Turda au fost arestaţi preventiv, iar poliţia continuă cercetările.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite