Trafic de coşmar în Cluj din cauza zăpezii. Primăria a amendat cele două firme angajate să facă deszăpezirea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de minute blocaţi în trafic, străzi înzăpezite, ambuteiaje. Cu asta s-au confruntat şoferii clujeni în această dimineaţă. Primăria Cluj-Napoca a decis amendarea celor două firme angajate să deszăpezească străzile din oraş.

Clujenii au ajuns cu întârziere la serviciu, preşcolarii la grădiniţe şi elevii la şcoală, din cauza zăpezii care a luat prin suprindere cele două firme angajate să deszăpezească oraşul, Rosal şi Brantner. În consecinţă, Primăria a decis amendarea celor două societăţi care şi-au împărţit oraşul, cu suma maximă prevăzută de lege. „Fiecare a primit o amendă de câte 50.000 de lei, pentru nerespectarea parametrilor cantitativi şi calitativi prevăzuţi în contractul de deszăpezire", a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

image

„Noi suntem în teren de la ora 7, cu toate cele opt maşini pe care le avem. Am avut o urgenţă de gradul I pe strada Liviu Rebreanu, unde au patinat mai multe maşini. Din cauza traficului intens şi greoi, autospeciala a ajuns cu greu acolo. A fost blocat traficul câteva minute. Acum acţionăm la urgenţele de gradul II şi II, în zona centrală, Someşeni, cartierul Bulgaria, Iris şi o parte din Gheorghieni", a declarat Eugen Vereş, patronul firmei de salubritate Brantner.

image

"Cele 12 utilaje din parcul nostru au fost în trafic de la ora 6.45. Însă şi utilajele au fost blocate în trafic. De la Colina până la Primărie au ajuns în 46 de minute, pentru că s-a circulat bară la bară. Dacă s-ar opri traficul 5 minute, am reuşi să deszăpezim eficient. În Germania se poate opri traficul. Cel mai greu de intervenit este în Gruia, din cauza unghiului pantei", a declarat Sergiu Hosu, managerul Rosal.

image

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj anunţă că până în acest moment nu au fost semnalate accidente produse pe fondul zăpezii şi că nu există drumuri blocate nici în oraş nici în judeţ. „În oraş se circulă în condiţii de iarnă, cu viteză redusă, pentru că utilajele de dezăpezit nu fac faţă ninsorii. Oricum, important este că se circulă“, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Cluj, inspector principal Gina Pop.


De dimineaţă, între orele 7.00 şi 9.00, autobuzele de pe traseul Mănăştur-Mărăşti, care traveresează tot oraşul, au petrecut în trafic un  interval de timp dublu faţă de o zi obişnuită.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite