Toate tronsoanele Autostrăzii Transilvania vor fi finalizate cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a fost prezentă vineri, alături de premier, la Cluj
Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a fost prezentă vineri, alături de premier, la Cluj

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, prezentă, vineri după-amiază, la Cluj, cu ocazia inagurării centurii de ocolire a municipiului pe relaţia Vâlcele - Apahida, a anunţat că toate tronsoanele Autostrăzii Transilvania vor fi finanţate din fonduri europene.

Lucrările necesare pentru finalizarea tuturor tronsoalelor Autostrăzii Transilvania se vor efectua din bani europeni. Decizia a venit în urma negocierilor cu Comisia Europeană. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri după-amiază, la Cluj, că lucrările vor începe pe segmentul Gilău - Nădăşel. „Decizia de a elibera zona Clujului de un contract absolut păgubos pentru România, cel cu Bechtel, şi de a continua lucrările într-un alt regim, economisind şase miliarde de euro de la bugetul statului, arată că unde există voinţă pentru cheltuirea eficientă a banului public lucrurile se pot realiza. Vreau să vă dau o veste bună, pe care nu o ştia nici primul-ministru. Tronsoanele de pe Autostrada Transilvania au fost acceptate spre a fi finanţate din fonduri europene. Este vorba de toate tronsoanele, tot ce înseamnă Autostrada Transilvania", a spus Anca Boagiu.

În ce priveşte costurile lucrărilor la tronsoanele Autostrăzii Transilvania, calculele vor fi făcute în perioada următoare. Primul segment, Gilău - Nădăşel, va fi licitat săptămâna viitoare.

Emil Boc, prezent şi el la inaugurarea centurii ocolitoare a Clujului, s-a arătat mulţumit de faptul că ministrul Transporturilor şi-a respectat promisiunile. „Autostrada Transilvania merge înainte. Doamna Boagiu a spus, când s-a renegociat contractul cu Bechtel, că Autostrada Transilvania nu va rămâne nefinanţată şi că lucrurile vor merge mai departe. Discutăm despre Gilău - Nădăşel care pleacă la drum, iar acum despre obţinerea acestui acord, care e efortul ministrului de a obţine aducerea banilor pe fonduri europene. Prin faptul că s-a negociat corect un contract avem posibilitatea să facem Autostrada Transilvania inclusiv pe bani europeni, întâi tronsonul Gilău - Nădăşel, apoi Târgu Mureş - Câmpia Turzii şi de la Gilău la graniţă", a declarat premierul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite