Cluj: „U” Cluj a găsit „raiul fotbaliştilor” în Tirol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „U” Cluj a găsit „raiul fotbaliştilor” în Tirol
Cluj: „U” Cluj a găsit „raiul fotbaliştilor” în Tirol

Hochfilzen le oferă celor de la Universitatea condiţii de pregătire excelente. Zona Tirolului prezintă interes maxim pentru multe echipe europene care pregătesc viitorul sezon.

Într-o atmosferă de basm, în aerul curat al Alpilor, la 1.000 de metri altitudine, „U” Cluj pregăteşte noul sezon în care speranţele conducerii se leagă de o revenire în prima ligă. Într-o staţiune de câteva sute de locuitori, unde doar câte-o maşină care se îndreaptă spre Salzburg venind dinspre Insbruck, sau în sens invers animează liniştea specifică zonei, elevii lui Carmello Palilla se pregătesc intens pentru a demonstra că merită să îmbrace tricoul alb-negru.

După ani buni în care au suferit din toate punctele de vedere, fotbaliştii se bucură de toate condiţiile unui club mare. Odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către omul de afaceri Florian Walter, Universitatea a devenit brusc un club unde doar jucătorii valoroşi pot primi o şansă.

Micuţa staţiune Hochfilzen nu le oferă alb-negrilor foarte multe posibilităţi de petrecere a puţinului timp liber, principala activitate a localnicilor fiind vânatul, iar viaţa de noapte lipseşte cu desăvârşire. O zi din viaţa unui fotbalist petrecută în zona Tirolului se rezumă la îmbarcarea în autocar, efectuarea unui antrenament intens şi revenirea la hotel, unde după servirea mesei nu poate urma decât odihna. Majoritatea hotelurilor din zonă sunt populate de turişti vârstnici, care aleg concediul într-un sătuc unde văcuţa Milka şi-a făcut arhicunoscut mirosul specific, în dauna agitaţiei din Salzburg sau a aglomeraţiei din Insbruck.

Au venit din Arabia Saudită pentru a încuraja „U”

Zona Tirolului este foarte cunoscută pentru condiţiile excelente de cantonament pe care le oferă echipelor care aleg un stagiu în munţi în dauna unuia la mare. În aproape orice staţiune micuţă există cel puţin un teren de antrenament, al cărui gazon arată impecabil. Astfel s-a făcut ca echipe de top precum Al Hilal, Birmingham, Ankaragucu sau Genoa au ales Austria. Cunoscuţi în întreaga lume pentru fanatismul lor, suporterii saudiţi ai echipei lui Mirel Rădoi au fost prezenţi şi în Leogang, orăşelul unde managerul Erik Gerets a ales să-şi pregătească elevii.

Printre aceştia s-a infiltrat şi un grup de fani ai rivalei Al Nasr, care încurajau din toate puterile Universitatea Cluj în întâlnirea de aseară, terminată cu scorul de 2-1 pentru arabi. Shaban Makroudalab a venit în Austria special pentru a încuraja echipa lui Palilla, Al Hilal fiind adverarul de-o viaţă al „galben-verzilor”. „Aveţi o echipă foarte bună şi sunt convins că veţi promova în acest an. Am mai văzut meciuri ale echipelor româneşti şi nu cred că Universitatea a fost sub valoarea acestora. O să-mi fac rost de un fular şi de azi înainte voi fi un fan înfocat al clujenilor”, a spus acesta.

La final, grupul de cinci tineri s-a fotografiat cu o parte a jucătorilor lui Palilla. La finalul unei săptămâni de cantonament, concluziile sunt clare: „U” are cu totul altă faţă decât în sezonul trecut, organizarea fiind cuvântul de ordine atât în terenul de joc, cât şi în vestiar.

Terenuri de cinci stele

Deşi în zona unde este cantonată Universitatea, fotbalul nu este privit nici măcar ca o pasiune, staţiunile sunt împânzite de stadioane cochete care oferă condiţii incredibile pentru o ţară care trăieşte din sporturile de iarnă. Gazon perfect, o tribună aranjată şi o masă a presei dotată cu internet wireless şi prize sunt doar câteva dintre elementele care determină cluburile mari din Europa să îşi efectueze cantonamentele la poalele Alpilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite